Ubicació: 

El parc de Sant Jordi es troba a l'oest de Terrassa, al barri de Ca n'Aurell, entre els carrers del Pare Llaurador, Dr. Ullés i places de Zamenoff, de Sant Oleguer i de Freixa Argemí. Es va inaugurar per la Festa Major de l’any 1959.

Dins del parc es troba la Masia Freixa, que va ser construïda per Lluís Muncunill entre el 1907 i el 1910 a la plaça Freixa i Argemí. És una obra insòlita que trenca tots els tòpics de la residència burgesa. Té una sola planta i està situada en una zona on hi havia indústries i aleshores allunyada del centre. No va ser un edifici projectat de nova planta, sinó que va ser l’adaptació d’una construcció industrial preexistent i alhora va ser molt improvisada. És una construcció de maó premsat , la teulada té una estructura de voltes de maó i té vidres incrustats en el morter, té arcs parabòlics, i una torre.

La masia va estar ideada, originalment, per servir com a fàbrica de filatures i Muncunill la va transformar després en la residència familiar de l'industrial tèxtil Josep Freixa i Argemí. Aquesta transformació va convertir la Masia Freixa en una de les joies del modernisme català que l'arquitecte va envoltar d'uns jardins d'inspiració anglesa.

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí