Parc de Sant Jordi i la Masia Freixa

Dilluns, 16 novembre, 2015
Ubicació: 
Font: 
Andrea, Cristina, Gemma i Maria. Font aportada per Viquipèdia i fotos de Google Imatges

El parc de Sant Jordi es troba a l'oest de Terrassa, al barri de Ca n'Aurell, entre els carrers del Pare Llaurador, Dr. Ullés i places de Zamenoff, de Sant Oleguer i de Freixa Argemí. Es va inaugurar per la Festa Major de l’any 1959.

Dins del parc es troba la Masia Freixa, que va ser construïda per Lluís Muncunill entre el 1907 i el 1910 a la plaça Freixa i Argemí. És una obra insòlita que trenca tots els tòpics de la residència burgesa. Té una sola planta i està situada en una zona on hi havia indústries i aleshores allunyada del centre. No va ser un edifici projectat de nova planta, sinó que va ser l’adaptació d’una construcció industrial preexistent i alhora va ser molt improvisada. És una construcció de maó premsat , la teulada té una estructura de voltes de maó i té vidres incrustats en el morter, té arcs parabòlics, i una torre.

La masia va estar ideada, originalment, per servir com a fàbrica de filatures i Muncunill la va transformar després en la residència familiar de l'industrial tèxtil Josep Freixa i Argemí. Aquesta transformació va convertir la Masia Freixa en una de les joies del modernisme català que l'arquitecte va envoltar d'uns jardins d'inspiració anglesa.