Minyons de Terrassa

Dilluns, 21 desembre, 2015
Ubicació: 
Font: 
Cultura Pràctica
Text publicat per: 

Els Minyons de Terrassa van fer la seva presentació pública el dia 14 de juliol del 1979. Malgrat que a la nostra ciutat no hi havia una tradició castellera la colla amb el malva com a color distintiu de la seva camisa, va experimentar un important i ràpid progrés tècnic que ens ha portat a ocupar una posició capdavantera entre les més de seixanta agrupacions que actualment existeixen.

Jornada molt positiva per la Colla Castellera Minyons de Terrassa, que actuava a Barcelona, amb motiu de la diada de la Mercè de colles convidades, on van estar acompanyats per la Colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Barcelona.

La 30a actuació dels Minyons a la Festa Major de la Mercè va deixar-nos un reguitzell de dades que mostren la bona actuació dels de la camisa malva.

·A més a més, aquest revesteix especial importància, ja que és el primer cop que els Minyons en descarreguen tres en una mateixa temporada convertint-se en el primer que completen a Colla Castellera Minyons de Terrassa

Cap de setmana perfecte per als Minyons, doncs, firmant un doblet d’actuacions amb tots els objectius complerts

Els Minyons de Terrassa són l'única colla castellera que aquest any ha aconseguit descarregar el castell més alt, el 3 de 10 amb folre i manilles. Va ser el 26 d'agost a la plaça del Vi de Girona, però els malves no en tenien prou i, amb motiu de la seva XXXVI diada, volien tornar a assolir aquesta construcció davant del seu públic, a la plaça Vella de Terrassa. Els egarencs van arribar al final de la temporada amb una gran confiança en les seves possibilitats i per això s'esperaven fer història intentant el 4 de 10 amb folre i manilles, però desgraciàdament no el van poder carregar.

Però més tard, el 22 de novembre de 2015, els minyons sí que van poder carregar i descarregar el castell més alt que mai s’ha aconseguit, el 4 de 10 amb folre i manilles, passant així a la història castellera.