Esteu aquí

Inici | El Projecte

Qui fa possible El Camí?

Els socis-padrins d'El Camí

Són persones, famílies o entitats compromeses en ajudar a fer possible la construcció i manteniment d'El Camí perquè creuen i comparteixen els valors que encarna, a través d'una aportació econòmica anual escollida lliurement.

Si vols ajudar a completar i mantenir viu El Camí dels Països Catalans, tens l'opció que l'aportació que facis et desgravi un 75% a partir del 2016 (fins a 150 € anuals). D'aquesta manera, si aportes per exemple 10 € al mes, realment només et suposarà una despesa de 2,5 € mensuals.

Ajuda'ns! Fes-te soci-padrí i maté viu El Camí

 

Els vetlladors d'El Camí

Els vetlladors son les persones o entitats voluntàries de cada municipi que defineixen per on passa El Camí i es cuiden de senyalitzar-lo i repassar-lo un cop l'any. Són persones que s’estimen la seva terra i volen donar-la a conèixer. Ells i els socis-padrins són l’ànima del Camí.

Actualment som més de 600 vetlladors arreu dels Països Catalans, entre els quals hi ha gent a titol personal, entitats excursionistes, associacions culturals, agrupaments escoltes, instituts, esplais,...

Més informació sobre els vetlladors i pautes tècniques la trobaràs aquí.
Si sou un institut o un grup d'educació en el lleure, consulteu l'apartat Camiescola i Camijove.

Apunta't com a vetllador en aquest formulari i fes-te teu un tros del Camí.

 

La xeC (Xarxa d'Establiments d'El Camí)

Són allotjaments, restaurants, botigues i altres serveis acreditats pel Camí on el caminant pot trobar productes de la terra i un establiment que té la llengua, la cultura i tradicions pròpies del país com a valors.

Per 80 € l'any, el teu establiment tindrà una pàgina pròpia al web i app d'El Camí, i enviarem una notícia explicant l'alta als més dels 11.000 Amics d'El Camí. A més, podràs gaudir de franc d'una nit per a 2 persones a l'alberg rural El Negre. Òbviament, et podràs degravar el 40% de l'import aportat en l'impost de societats. Formulari d'acreditació d'establiments. També ens pots escriure al pas@elcami.org o trucar el 93 844 45 53.

Els distintius visibles als establiments de la xeC acrediten que tenen en compte:

> Ús i oferta de productes de proximitat i característics de la comarca o del país com un valor cultural, turístic, ecològic, artesanal,...

> Garantir la retolació i atenció en llengua catalana, així com premsa, música, canals de televisió i ràdio locals o regionals, etc.

La seva aportació no només fa possible una experiència agradable al caminant, sinó que construeixen una xarxa de valors culturals i de qualitat.

L'acreditació consisteix en que, un cop comprovat el compliment d'aquests requisits, per una mòdica aportació anual l'establiment disposarà de pàgina web pròpia dins el web d'El Camí que es podrà autoeditar si ho desitja, apareixerà als ceradors del web i als fulletons promocionals dels trams que s'editin.

Descarregar el Fulletó informatiu de la xeC

Cercador d'establiments

 

El Grup de Caminants

El Grup de Caminants reuneix gent que vol descobrir els Països Catalans tot fent El Camí de forma autoorganitzada i sense cap cost organitzatiu; és l'eina idònia d'aquells a qui agrada caminar en grup i conèixer caminants d'arreu del territori.

S'hi proposen caminades per etapes ja senyalitzades o definides, on els amfitrions donen a conèixer el seu poble o comarca a la resta. El grup funciona amb una llista de correu autoorganitzada, on es fan les convocatòries de forma oberta i els caminants s'hi uneixen quan la proposta els interessa.

Apunta-t'hi aquí.

 

Els amics d'El Camí

Són totes aquelles persones i entitats que s'han adherit al Camí per rebre'n informació i que el gaudeixen o hi participen en algun dels vessants de tant en tant.

Apunta't aquí per afegir-te als milers d'amics del Camí actuals.

 

Els ajuntaments

Els ajuntaments i altres administracions públiques participen en la definició de l'itinerari per aprofitar els recursos existents, a fi de millorar la prosperitat econòmica dels establiments del municipi i donar a conèixer els seus valors culturals. Poden participar:

> Definint conjuntament l'itinerari pel nucli urbà i terme municipal i facilitar el permís per a senyalitzar.

> Rebent serveis i productes complementaris com la guia web del municipi, fulletó informatiu, manteniment i reposició de la senyalització, aparèixer en la guia en paper del tram, promoció turística, etc. mitjançant una aportació econòmica anual reduïda.

Descarregar Fulletó informatiu per als ajuntaments

El Camí es finança també a través de subvencions d'administracions supralocals. Vegeu el llistat de col·laboradors.

Per adherir-vos com ajuntament, poseu-vos en contacte amb el Pas (pas@elcami.org; 93 844 4553).

 

Associació Pas-Amics del Camí

L’Associació Pas: Amics del Camí - Serveis de Participació i Sostenibilitat, és l’entitat que impulsa i coordina El Camí. Està registrada el 8 de març del 2005 i exclosa d’ànim de lucre.

Es compon d’un secretariat tècnic, que treballa en el dia a dia per a coordinar el procés de creació del Camí, l’assamblea de socis i la junta directiva, que en tracen les línies d’actuació.

Contacte:

Seu de la coordinació nacional (Cardedeu, Vallès Oriental): pas@elcami.org; 93 844 4553; 608 035 983
País Valencià: paspv@elcami.org; 664 295 756

www.pas.cat

AdjuntMida
PDF icon ajuntaments_diptic.pdf3.29 MB