Si voleu fer un recorregut ràpid pel poble (1 hora de caminada), us recomanem que comenceu pel rellotge-campanar de Sant Roc, situat al bell mig de Castellfollit (datat del 1925, amb un cost de 29'35€ de l'època). Baixeu per Carretera de Girona, fins arribar a les escales que us portaran fins al trencant d'Oix (amb un mirador amb vistes a la cinglera). Des d'aquí dirigiu-vos al Barri del Fluvià (municipi de Montagut), on trobareu una passarel·la que torna a travessar el riu més cabalós de la Garrotxa. No serà l'última vegada que passareu sobre l'aigua, perquè un tercer pont, a 500 metres de la passarel·la, us ajudarà a agafar l'antic camí d'entrada al nucli de Castellfollit. Pugeu per la Rossolada (camí envoltat d'horts, separats per parets de pedra seca que servien per defensar el poble d'atacs hostils), i entreu al municipi pel Barri Vell, on observareu l'antiga església de Sant Salvador. Travesseu el nucli antic i tornareu al punt de partida, al rellotge-campanar de Sant Roc.

Durant aquest recorregut us podreu desviar per adquirir els productes típics del poble (Galetes de Cal Enric i Madalenes de Cal Tuset), visitar les exposicions fixes (Museu de l'Embotit i Museu del Vietnam), o aventurar-vos a les Baumes d'en Caxurma (coves amb entrada i sortida, tot i que no és recomanable que hi entreu) i visitar l'ermita romànica de la Mare de Déu de la Devesa (el camí de pujada a les Baumes i l'ermita romànica s'agafa sortint del poble per la Rossolada, passant el pont a mà dreta).


Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí