GEGANTS: ,

Gegant , ROC , ,és un ,baró de l'Edat Mitjana, (segle XV) que ,simbolitza l'esperit lluitador dels homes del nostre poble. Pes 37 kg, alçada 3'80 m. Batejat l'any 1997. Constructor: Ventura-Hosta de Navata

Geganta BÀRBARA, ,és ,una donzella que simbolitza la serenitat i ,constància de les nostre dones. Pes 33 kg, alçada 3'62 m. Batejada l'any 1997. Constructor: Ventura-Hosta

GEGANTONS portats pels mes menuts de la colla:

PINET: , un , pallasso molt entremaliat. , , Pes 9'5 kg. alçada , ,2 m.

IVÒ: un , ,bandoler molt ferotge , , , Pes , 7 kg. alçada 1'80 m

CROSCAT: un monstre temible. Pes 7 kg. alçada 1'80 m ,

 ,

CAPGROSSOS

 ,PEROT: , És el retrat d'un picapedrer ara jubilat. Durant molts anys l'ofici de picapedrer donava feina a més de la meitat de la població activa de Castellfollit. El portador del capgrós és el mateix personatge retratat, que acompanya a la Colla gegantera en totes les sortides.

GASPAR: , És també un retrat d'un habitant del nostre poble, que va exercir de barber, un altre ofici emblemàtic. El porta un membre jove de la nostra colla en totes les sortides.

ROQUEROL: És un ocell que pregona el civisme per tot arreu on va, i que porta la gorra d'agutzil, amb l'escut de Castellfollit.

També desplacem a vegades 4 capgrossos petits ( 2 ossets, un gat i un dimoni) que porten la mainada més petita.

MUSICS: Compten amb un grup de gralles i timbals que acompanyen als gegants i la faràndula a tots els actes on participen, formats per gent del poble, on predomina la mainada, que es el veritable motor de la colla. ,

LA COLLA,  ,Fundada el Setembre del 1999 La Colla Gegantera de Castellfollit compta actualment amb una setantena de membres. Funciona pel sistema d’assemblea, amb una junta on cadascun s’ocupa d’una àrea determinada. , Desde llavors ha recorregut mes de 12.000 km , amb prop de 100 viatges per 18 comarques de la geografia catalana.

Les trobades geganteres funcionen pel sistema d’intercanvi, i per aquest motiu durant l’any es realitzen diferents sortides , per poder comptar amb una assistència ben lluïda per la trobada.

Castellfollit organitza trobada gegantera des de l’any 2001. Any rere any , s’ha anat consolidant com una festa molt participativa, on s’aboca tot el poble, per acollir cordialment als visitants. , Tots els carrers s’omplen de gegants, músics i mainada arribada d’arreu de la comarca de la Garrotxa.

 ,L’ultima tingué lloc el passat 28 de Setembre, la Colla Gegantera de Castellfollit de la Roca va celebrar la 8a Trobada de Gegants. , Va comptar amb la participació d’un total de 17 colles geganteres, que van desplaçar , més de 500 persones, , amb un total de 40 gegants i gegantons, , amenitzats per les colles de grallers, que van omplir els carrers de música i gresca. Varen acompanyar els amfitrions els veïns de Montagut, Tortellà, Sales de Llierca, i l’Aoapix d’Olot, i, arribats de vuit , comarques diferents de la nostra geografia: Roses, Llançà i Espolla, Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Sant , Antoni de Vilamajor, Vilanova del Vallès, Barcelona - Sagrada Familia, Sant Boi de Llobregat, , Centelles, Vic, , Ripollet i Pineda de Mar.

Aquesta , trobada fou molt concorreguda , amb un èxit d’assistència on tots els visitants han marxat amb un grat record de la comarca i del poble de Castellfollit, que ja comença a ser un referent en l’àmbit de les trobades populars de gegants, arreu de Catalunya.


Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí