L'activitat social dels castellfollitencs i la seva relació amb el poble és important, com ho demostren la vintena d'entitats que cohabiten a la vila. D'entre aquestes, destaca la Penya Gegantera, l'Agrupació Sardanista o l'Associació d'Amics de l'Alta Garrotxa. Tampoc podem oblidar les entitats esportives com la Unió Esportiva Castellfollit de futbol (amb una bona massa social tot i els últims resultats aconseguits), el Club de Petanca o el Club Natació Castellfollit. Parlar del poble és parlar també de la seva relació amb la natació, i és que el CNC (que integra seccions d'altres especialitats com duatló o triatló) és un dels clubs més notables de Catalunya, amb un palmarès important en campionats de Catalunya i Espanya, i alguna medalla a campionats europeus, tot i la seva reduïda plantilla (el campió de 100 metres esquena de Catalunya 2008 va ser Adrià Surribes, del CNC). Com a èxit més destacat del club trobem el 2n lloc al Campionat d'Espanya 1993, disputat a Avilés (Astúries), i superats només pel CN Sabadell.

El jovent del poble també és un dels actius que asseguren la llarga vida de la societat castellfollitenca. La més destacada és la Penya Burots, organitzadors de les festes patronals (últim cap de setmana de maig / 3r cap de setmana de setembre), i grup de suport a les cercaviles i esdeveniments que se succeeixen al municipi. Tampoc podem oblidar la colla Terra Aspra (entitat participada majoritàriament per joves de Castellfollit i Montagut, de les més nombroses de la Garrotxa), implicats en nombroses activitats de la vida social dels dos pobles i participant actiu en l'elaboració de "la Marxosa" (marxa que recupera antics camins que sorgien de Castellfollit), també s'ha d'esmentar la creixent implicació de l'Associació Independentista Castellfollit (AIC), també anomenats "gent de Kan Peix", organitzadors del festival biennal "Castellfollit de la Rave", i més implicats políticament en el dia a dia del poble. Ambdues associacions participen de la Penya Burots, en una mostra de l'agrupament intergeneracional dels joves del poble.


Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí