Ubicació: 

Gastronomía

Coca de pebres torrats amb sobrassada i sucre:

En el llibre La cocina mallorquina: Pueblo a pueblo,  ,puerta a puerta hi figura la següent recepta, del germà Macià de Lluc, el qual afirma que es tracta d’una coca molt popular i original d’Esporles, on nasqué.

Per a la pasta: Mig tassó d’aigua tèbia, mig tassó d’oli verjo, un poc de llevadura de cervesa desfeta en una xícara d’aigua tèbia, farina fluixa.

A més: 6 pebres vermells gruixats i amb bona popa, sobrassada i sucre.

Fes la pasta amb la farina que agafi per aconseguir una pasta mig compacta, ben lligada i poc pastada. Deixa-la reposar mitja hora i estira-la sobre una llauna. Deixa-la tovar tapada amb un pedaç. Mentre reposa, torra els pebres, pela’ls, treu-li les llevors i fes-ne trinxes usant sols les mans. Tapa la pasta amb aquestes trinxes, posa-ho al forn a 250º durant 16 minuts i aleshores baixa la força a 180º i que cogui fins que la pasta es desferra. Abans de treure-la del forn, adorna-la generosament amb sobrassada desfeta i ensucra-la a voler, que cogui al forn deu minuts més, ara a 160º.

S’ha de servir a temperatura del temps.

 ,

“La cocina mallorquina, pueblo a pueblo, puerta a puerta”. De Francisco Bonnin Miró. Editado por Son Espanyolet, Industrias Gráficas, S.L., C/ Sócrates 4, Palma de Mallorca.

 ,

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí