Gastronomia

Ubicació: 
Font: 
Francisco Bonnin Miró
Text publicat per: 
Pere Josep Palou Mas

Gastronomía

Coca de pebres torrats amb sobrassada i sucre:

En el llibre La cocina mallorquina: Pueblo a pueblo,  ,puerta a puerta hi figura la següent recepta, del germà Macià de Lluc, el qual afirma que es tracta d’una coca molt popular i original d’Esporles, on nasqué.

Per a la pasta: Mig tassó d’aigua tèbia, mig tassó d’oli verjo, un poc de llevadura de cervesa desfeta en una xícara d’aigua tèbia, farina fluixa.

A més: 6 pebres vermells gruixats i amb bona popa, sobrassada i sucre.

Fes la pasta amb la farina que agafi per aconseguir una pasta mig compacta, ben lligada i poc pastada. Deixa-la reposar mitja hora i estira-la sobre una llauna. Deixa-la tovar tapada amb un pedaç. Mentre reposa, torra els pebres, pela’ls, treu-li les llevors i fes-ne trinxes usant sols les mans. Tapa la pasta amb aquestes trinxes, posa-ho al forn a 250º durant 16 minuts i aleshores baixa la força a 180º i que cogui fins que la pasta es desferra. Abans de treure-la del forn, adorna-la generosament amb sobrassada desfeta i ensucra-la a voler, que cogui al forn deu minuts més, ara a 160º.

S’ha de servir a temperatura del temps.

 ,

“La cocina mallorquina, pueblo a pueblo, puerta a puerta”. De Francisco Bonnin Miró. Editado por Son Espanyolet, Industrias Gráficas, S.L., C/ Sócrates 4, Palma de Mallorca.

 ,