Calendari de festes d'Alaró

Dilluns, 26 octubre, 2015
Ubicació: 
Font: 
Ajuntament d'Alaró
Text publicat per: 
PAS

En relació a les festes patronals, aquestes es commemoren anualment el 16 d'agost en honor del Patró de la localitat, Sant Roc, amb l'ancestral dansa del cossiers d'Alaró. Juntament amb Sant Roc, són co-patrons d'Alaró Sant Antoni i Sant Sebastià. Però també es celebren altres festes com les de Sant Pere (celebrades al popular barri de Los d'Amunts) i de Sant Antoni (amb fogueres i beneïdes). Finalment, indicar en aquest apartat que hi ha celebracions durant les festes de Nadal i de Setmana Santa, on destaquen especialment les processons del Diumenge del Ram, Dijous i Divendres Sant, i el tradicional Encontre que es produeix a les 8 del matí del dia de Pasqua, i després del qual és costum menjar frit mallorquí de Pasqua, amb panades i robiols com a celebració de la Resurrecció de Crist.

També han de destacar-se les peregrinacions que dues vegades a l'any fan els habitants d'Alaró al Castell per celebrar una missa prop de la Mare de Déu del Refugi (una, el diumenge següent al de Pasqua i una altra en el mes de setembre).

La Fira Gremial d'Alaró és una fira, que es celebra al poble. Aquesta fira rngloba altres activitats, com per exemple: Mostra de cuina, Mostra de les Arts Tradicionals de caça, ball de dimonis, ballades populars... Aquest acte es celebra el primer cap de setmana d'octbre i omple els carrers principals del poble de llocs de venta i visitants (la plaça, l'avinguda de la Constitució, els carres cèntrics...). Aquesta fira es celebra des del 1999.