Ubicació: 

L'encant paisatgístic d'Alaró convida a l'excursionisme. Destaquen per la seva tradició, les excursions al Castell d'Alaró, al qual es pot accedir a peu des d'Alaró i en el seu cim s'hi troben restes de la fortificació cristiana d'aquest lloc clau i també restes d'aljubs musulmans: i a Orient (que pertany a Bunyola) per l'anomenat pas de S'Escaleta. Altres excursions interessants són la del Puig de S'Alcadena i del Clot d'Almedrà que, pròxim a Lloseta, és un dels llocs més bonics del municipi.

  • Les possessions més importants d'Alaró són: Sollerich, Son Fortesa, Son Curt, Es Verger, Banyols, Ses Artiques, Can Cladera, Son Bergues, Sa Teulera, Son Grau: i el Clot d'Almadrà: Can Xalet, Casa d'Amunt, Cas Senyors i Son Cocó.
  • Alaró va ésser el primer municipi de Mallorca que va disposar d'electricitat. La Central fou inaugurada dia 15 d'agost de 1901 i els promotors foren els Germans Gaspar i Josep Perelló Pol. De la fàbrica elèctrica que constitueix l'únic monument civil d'Alaró, en quedaven alguns vestigis. Actualment s'ha restaurat dit monument i la inauguració fou el 15 d'agost de 2001. L'any 2001, es va commemorà el centenari de l'electricitat amb un programa extens que va començar per gener de 2001 i es va acabar per juny de 2002.

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí