Esteu aquí

Inici | Camina'l

Grup de caminants

CALENDARI DE CAMINADES

Al calendari de caminades previstes podeu consultar les properes caminades, així com totes les caminades passades.

Qui som?

Som un grup que vol descobrir els Països Catalans tot recorrent el Camí de forma autoorganitzada i gratuïta (només la despesa directa de cadascú); és la manera perfecta de conèixer gent nova de tot arreu alhora que descobrim el territori de la mà de la seua gent.

 

 

Com són les rutes?

Les rutes solen ser de dificultat baixa, lineals i duren 3–8 hores (6–22 km). La participació és a l’entorn dels 20 caminants amb un límit de 60. Tornem als vehicles amb transport públic o deixant cotxes a cada extrem de la ruta.

 

On caminem?

El Grup naix amb el centre d’activitat al País Valencià. També hi ha alguns subgrups dedicats a un territori concret: a la Plana, al Camp de Tarragona i a les comarques de Girona. Així i tot, anunciem totes les caminades per la llista de correus general.

 

Qui organitza les caminades?

Qualsevol persona o entitat pot proposar fer una caminada. S’encarrega d’organitzar-la amb l’assessorament i suport dels coordinadors del Camí. Poden durar un o més dies. Només cal comunicar-nos:

  • la data,
  • la ruta a fer (si n’és una de nova, amb un mapa),
  • un programa general de l’excursió,
  • com tornareu els caminants en acabar la caminada,
  • el dinar –de bar o pa-i-porta– i
  • qui farà què el dia de la caminada.

Sovint acabem l’excursió amb una visita d’un poble a la vesprada.

Podeu comunicar-nos el vostre pla de caminada omplint la plantilla de fitxa de caminada que oferim al peu de la pàgina. Us ajudarem si hi teniu cap dubte. O bé podem completar la fitxa seguint les vostres indicacions.

 

Com podeu triar una ruta?

A sota, trobareu un mapa i taula de control del Camí al País Valencià on podeu veure quines etapes estan per caminar i quines falten definir.

Podeu veure’n tota la informació tècnica utilitzant el cercador de trams.

 

Tot és caminar?

També organitzem l’Aplec anual, visites culturals, rutes urbanes i l’assistència a festes, concerts i trobades d’interès cultural.

Durant el dia l’aprofitem per xarrar, cantar, fer música i deixar les nostres impressions en el Llibre de la Comarca, que custodien els vetlladors.

 

Com podeu participar?

Apunteu-vos-hi gratuïtament en el formulari de sota. Comuniquem les caminades properes amb una llista de correu a la qual sereu afegits. També les publiquem al calendari d’aquesta pàgina i a l’apartat d’activitats. L’anunci inclou una fitxa de caminada, on trobareu informació pràctica, i un formulari d’inscripció, on us heu d’apuntar si voleu venir a caminar.

 

Qui pot participar-hi?

Les nostres activitats són obertes a tothom: no cal ser membre del Grup. Som un grup on tots són benvinguts. Hi ha tantes dones com homes, tants rics com pobres, tants joves com grans. Només cal ganes de conèixer món!

Si teniu mobilitat reduïda, podeu fer una part de la caminada, o bé només la visita al poble. Si no teniu cotxe, useu transport públic o compartiu cotxe. Tota activitat amb cost és opcional.

Les activitats tenen com a llengua vehicular el català, però el nostre Grup és obert a tots i això inclou gent que parla altres llengües o que vinga d’altres països. Entre nosaltres hi ha parlants del castellà, anglès, francès, alemany, italià i romanès!

 

Com podeu contactar amb nosaltres?

Poseu-vos en contacte amb Ramon Martí al 647870222 o a rmarti@elcami.org.

Addicionalment, disposem de grups de Whatsapp, tant general com per comarques, per coordinar i dinamitzar la nostra activitat. Demaneu ser-hi al telèfon de dalt. Finalment, per compartir fotos i experiències, tenim el grup de Facebook del Grup de CAMInants i el blog d'El Camí.

Al calendari de caminades podreu trobar les caminades previstes, així com totes les caminades que hem fet al grup de Caminants fins ara.

 

Apunta-t'hi i proposa alguna sortida al teu municipi o comarca, és ben fàcil!

Aportació puntual

  • Altres: €

Donar ara