Ubicació: 

Amb més de 60 edicions d'experiència, Girona Temps de Flors és la festa amb què la capital gironina celebra la primavera. El certamen guarneix la ciutat en més de 150 espais, públics i privats, amb motius florals molt diversos, al llarg d'una setmana, convidant locals i foranis a admirar els colors de la natura disposats en forma de creació artística. En realitat es tracta d'un concurs con competeixen les instal·lacions florals fetes per centenars de participants, professionals i aficionats sense distinció, i que transformen la ciutat en un espectacle d'aromes, textures i colors. Els monuments, les cases i els seus patis interiors, els carrers, els jardins i els paratges naturals es veuen d'una altra manera, i aquest conjunt patrimonial es transforma per convertir-se en un art nou. És alhora la ciutat sencera que s'obre al visitant per oferir-li els atractius de què disposa.

Els darrers anys el certamen s'ha consolidat i acull visitats d'arreu, de manera que al costat de les flors i el patrimoni, s'ha desenvolupat una interessant oferta cultural, turística, gastronòmica i social. Sense anar més lluny, és destacable la importància que ha adquirit el concurs de fotografies així com el cartell de la festa, que cada any s'encarrega a un artista de renom.

L'Ajuntament disposa uns circuits per visitar la ciutat amb els seus espais guarnits, de manera que els visitants no es perdin un nombre cada vegada més important d'instal·lacions. Es posen també a disposició dels visitants audioguies, una revista explicativa, i una senyalització indicativa per a orientar els passavolants. Temps de flors és alhora una oportunitat per accedir a edificis històrics de la ciutat que normalment tenen les seves portes tancades al públic i que amaguen al seu interior una important riquesa patrimonial i artística.

L'origen de la festa el trobem en una acció l'any 1954 de la secció femenina de la Falange Española a Girona. Temps de Flors és una festa viva que ha anat creixent amb la ciutat, incorporant les noves tecnologies i renovant-se amb el pas del temps per mantenir-se a l'avantguarda de l'art.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.