Cases del Riu Onyar: la Casa Masó.

Divendres, 26 octubre, 2018
Ubicació: 
Font: 
http://www.rafaelmaso.org
Text publicat per: 
El Camí

La Casa Masó va ser la casa natal de  l’arquitecte gironí Rafael Masó (1880-1935), fou un dels arquitectes catalans més destacats de principis del segle XX. Masó va néixer a Girona i fou admirador d'Antoni Gaudí, de caràcter modernitzador, es va integrar en el grup d'artistes i escriptors que crearien l'alternativa al Modernisme: el Noucentisme.

La major part dels seus edificis son a la ciutat de Girona i a la seva àrea d'influència. Les seves obres més destacades son, a Girona, la Farinera Teixidor (1910), la Casa Masó (1911), i el centre cultural Athenea (1912); la Casa Masramon a Olot (1913), la Casa Casas a Sant Feliu de Guíxols (1914), i la ciutat-jardí de s'Agaró (1923). Després de la seva mort alguns edificis es van enderrocar o alterar d’alguna forma.

La casa Masó, és l'única que està oberta al públic de les famoses cases de façanes de colors sobre el riu Onyar, s'ha conservat amb el mobiliari i la decoració de l'època noucentista.

La Casa Masó tal com és avui dia es fruit de la unió de quatre cases adquirides per la família entre mitjans del segle XIX i principis del XX, i el seu aspecte actual és semblant al que va tenir després de l'última intervenció de Rafael Masó, l'any 1919. Des de 2006 la casa és propietat de l'Ajuntament de Girona i està gestionada per la Fundació Rafael Masó. Una recomanable visita diferent de la ciutat. 

Font: http://www.rafaelmaso.org