Ubicació: 

La Casa Masó va ser la casa natal de  l’arquitecte gironí Rafael Masó (1880-1935), fou un dels arquitectes catalans més destacats de principis del segle XX. Masó va néixer a Girona i fou admirador d'Antoni Gaudí, de caràcter modernitzador, es va integrar en el grup d'artistes i escriptors que crearien l'alternativa al Modernisme: el Noucentisme.

La major part dels seus edificis son a la ciutat de Girona i a la seva àrea d'influència. Les seves obres més destacades son, a Girona, la Farinera Teixidor (1910), la Casa Masó (1911), i el centre cultural Athenea (1912); la Casa Masramon a Olot (1913), la Casa Casas a Sant Feliu de Guíxols (1914), i la ciutat-jardí de s'Agaró (1923). Després de la seva mort alguns edificis es van enderrocar o alterar d’alguna forma.

La casa Masó, és l'única que està oberta al públic de les famoses cases de façanes de colors sobre el riu Onyar, s'ha conservat amb el mobiliari i la decoració de l'època noucentista.

La Casa Masó tal com és avui dia es fruit de la unió de quatre cases adquirides per la família entre mitjans del segle XIX i principis del XX, i el seu aspecte actual és semblant al que va tenir després de l'última intervenció de Rafael Masó, l'any 1919. Des de 2006 la casa és propietat de l'Ajuntament de Girona i està gestionada per la Fundació Rafael Masó. Una recomanable visita diferent de la ciutat. 

Font: http://www.rafaelmaso.org

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí