Ubicació: 

El poble de Millàs (o Millars) és un disseminat de cases al voltant de l’Església de Sant Iscle i Santa Victòria, que inicialment era una capella del castell. Actualment no compta amb més d’una quinzena d’habitants.  És destacable la Creu de Millàs, antiga creu de terme que marcava l’encreuament dels camins de Madremanya, Púbol, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. La creu que podem veure actualment és una còpia del’orginial, que data de l’any 1936.

Els masos i cases més importants de Millàs són cal Xoriguer, cal Pebrot i can Massot, Can Pou i Can Juià. Dalt d’un  turó trobem Can Verd del Puig i a peu de carretera direcció a Monells, cal Blau.

 

El Castell de Millars (o Millàs)

Fou en altre temps la residència dels senyors de Millàs, dels quals es té documentació des del segle XIII, tot i que se sap que el castell va patir importants reformes entre els segles XVI i XVIII, quan va prendre la fesomia actual. Tot i així sembla que el seu origen primitiu hauria estat una vil·la romana. A la segona meitat del segle XX el senyor de Millàs va restaurar de nou el castell. En destaca la torre quadrangular d’origen medieval , i un pati interior de grans dimensions. Compta amb un portal adovellat i finestres gòtiques i renaixentistes, així com l’escut heràldic dels Millàs. A dia d’avui és encara una residència privada i per tant, no és visitable.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí