Ubicació: 

Madremanya és un municipi situat a l’est de la comarca del Gironès, tocant ja amb el Baix Empordà, a la zona considerada sovint ja com l’Empordanet. El terme ocupa una petita part de la plana on s’allotja el nucli principal. L'entorn l'idíl·lic de Madremanya ha originat al llarg dels temps un munt de llegendes populars que val la pena recuperar com a llegat cultural de gran valor. És un dels objectius de la Fira de Llegendes de Madremanya, que se celebra anualment  el cap de setmana abans de Sant Jordi (23 d’abril). Es tracta d'un conjunt d'activitats que pretenen reivindicar patrimoni literari i oral al voltant de les llegendes i la tradició popular de Madremanya i el territori de les Gavarres.

Cada any des del 2012, aquesta cita amb la cultura cobra forma de trobada amb activitats com ara rutes guiades, tastos gastronòmics, actuacions musicals, lectura de contes i llegendes i parades amb productes tradicionals de la zona. I cada any es fa la representació de diferents llegendes a càrrec dels habitants de Madremanya, tot recorrent diferents racons amb molt d'encant del poble. Una manera amena i participativa de recuperar llegendes d'aquest indret de l'empordanet batejat per Josep Pla.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí