Ubicació: 

La situació geogràfica de Tremp, al centre de la conca, a mig camí de la plana de Lleida i dels cims de l’alta muntanya, és un fet que ha condicionat la seva història econòmica. Aquesta circumstància l’ha convertit, històricament, en el centre de redistribució agrària i comercial de les contrades nord-pirinenques. Els productes agraris de la conca –l’oli i el vi, principalment– han omplert molts rebosts dels pobles de muntanya, i els obradors i els colonials trempolins han fornit de tota mena de productes de consum els comerços, fondes i hotels del Pallars, la Ribagorça i l’Aran.

La producció hidroelèctrica és, o millor dit, ha estat l’altra referència remarcable de la història econòmica més recent. L’embassament de Sant Antoni, construït pels volts de 1915, va ser una de les primeres fàbriques de kilowatts del nostre país que va contribuir a la dinamització de l’economia local, gràcies a la  ,introducció de noves formes de treball i sistemes de vida. Malauradament, no va tenir la força per ser el motor inductor de noves activitats industrials. Al cap i a la fi, era per a les fàbriques de Sabadell, de Terrassa i del Poble Nou barceloní, i no per a Tremp i les seves rodalies, que els promotors, amb l’enginyer nord-americà Frank S. Pearson al capdavant de la Canadenca, van engegar l’aventura hidroelèctrica.

En entrar en crisi aquestes activitats tradicionals, Tremp ha reforçat la seva economia i la seva capitalitat amb la potenciació del sector dels serveis, ja siguin personals, financers, comercials o administratius, el manteniment de les activitats agràries, les produccions agroalimentàries artesanes (cal tastar el xolís i la coca d’enciam o de recapte), i, més darrerament com arreu, la construcció. Es potencia el sector agroalimentari, el turisme de natura i la valorització dels recursos geològics –plenament reconeguts per la comunitat científica internacional– i, si se sap jugar les cartes –definir una estratègia de desenvolupament, tal i com se’n diu ara–, aquests sectors ajudaran a potenciar l’economia local i a posar Tremp al mapa.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí