Temàtica: 
Ubicació: 

La riquesa natural de Tremp és extraordinària i converteix aquest municipi en un lloc immillorable per a la pràctica de l'ecoturisme. Començant per l’entorn de la Noguera Pallaresa i fins al capdamunt de la serra de Sant Gervàs, el patrimoni natural és latent a cada racó. L'ecoturisme és una modalitat turística que cada dia que passa guanya més adeptes. Consisteix en visitar espais naturals per conèixer els animals i les plantes que hi viuen i per contemplar-ne els paisatges. I alhora, fer-ho de manera sostenible i responsable.

La Vall dels Voltors és un paratge màgic situat al nord del terme municipal de Tremp, on s'imposa el massís de la serra de Sant Gervàs, de 1.800 m. Els voltors són tan abundants que al petit poble de Torre de Tamúrcia han creat el Casal dels Voltors, un punt d’informació turística i un centre d’interpretació de les aus carronyaires del Pirineu. Es troba ubicat dins la Ruta de la Vall dels Voltors, un itinerari circular de 31 km que disposa d’àrees de pícnic, fonts i miradors, tot passant pels pobles de la Terreta, al municipi de Tremp. La Ruta es pot fer tant a peu, com en BTT o en cotxe.

Al Casal dels Voltors, cada dissabte a les 10:30 h, es pot veure en directe a través d’una càmera, com s’alimenten les 4 espècies d’aus carronyaires del Pirineu: el voltor comú, el trencalòs, l’aufrany i el voltor negre.

El Casal també compleix la funció de punt d’acollida dels visitants i de punt de informació de les diferents activitats que es poden efectuar a zona de La Terreta, que compta amb una gran quantitat de senders amb diferents nivells de dificultat, permet als visitants gaudir del paisatge de l’espai natural Serra de Sant Gervàs-Terreta-Vall Alta de Serradell.

Un altre atractiu és la Ruta de la Vall dels Voltors. Aquesta va dirigida a qualsevol persona, sigui quina sigui la seva edat, que vulgui gaudir d'un dia en aquest indret, d'un gran valor natural i cultural. Es pot recórrer de manera guiada (l'Ajuntament de Tremp disposa d'un servei de guia gratuït) o de manera autoguiada. 

El trajecte ens permetrà gaudir dels paisatges de la Terreta i la seva tranquil·litat. La Terreta forma part de la unitat sud-pirinenca central.  La serra de Sant Gervàs és formada per materials geològics d’origen sedimentari, especialment calcaris; això fa que el paisatge esdevingui típicament càrstic, amb imponents parets rocalloses, barrancs pedregosos i cavitats.  Quant a la Fauna, les aus són el grup més ben representat, del qual els rapinyaires constitueixen el grup d’ocells més interessants. Les espècies més representatives són el trencalòs (Gypaetus barbatus), el voltor comú (Gyps fulvus) i l’aufrany (Neophron percnopterus). Destaquem també d’altres rapinyaires com l’àliga daurada (Aquila chrysaetos), el duc (Bubo bubo) i el falcó pelegrí (Falco peregrinus).

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí