JOAN MARAGALL AL RIPOLLÈS: SANT JOAN DE LES ABADESSES, CAMPRODON I NÚRIA

EXCURSIONISME I ESTIUEIG

La relació de Joan Maragall amb el Ripollès s'inicià a Sant Joan de les Abadesses, on va passar els estius entre el 1893 i el 1895 i, un cop casat, hi va tornar a estiuejar com a mínim en cinc ocasions. La història de Sant Joan, fortament relacionada amb el Monestir, va ser un dels motius inspiradors del poeta, com és el cas del poema «el comte Arnau» sobre la llegendària figura del Comte. La Ruta reflecteix els punts més maragallians com són: l'antiga estació ferroviària de Toralles, Can Capell, la casa d'estiueig dels Maragall, la plaça Major, el Palau de l'Abadia, el Monestir i la font del Covilar.

L'any 1901, Joan Maragall va fer estada a Camprodon, tot i que només va passar-hi un estiu, la bellesa del poble i els seus entorns el van captivar.

Els espais que ens recorden la presència d'estiuejants entre els quals Joan Maragall són la plaça del doctor Robert, el passeig de la Font Nova, el Monestir de Sant Pere i la font de Sant Patllari, lloc d'inspiració del poema «Les muntanyes». A la comarca, també cal esmentar l'itinerari que Joan Maragall va resseguir a peu, l'any 1894, entre Camprodon i Núria. Maragall va descriure aquesta travessa al poema els «Goigs a la Verge de Núria».

Ruta literària Joan Maragall

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí