Temàtica: 

Sortim de Sant Joan de les Abadesses, des de la Plaça del Palau de l’Abadia al costat del Monestir, per un pont sobre l’Arçama que ens porta al barri de la Plana.

Seguim les marques del GR 151 - Camí dels Bisbe-Abat Oliba, així com els indicadors grocs de la Xarxa Itinerànnia. Al final del Passeig de la Plana un indicador groc i les senyals de GR ens condueix pel corriol a seguir. Baixem ràpidament fins a situar-nos al costat del Ter. Un cop creuat el Torrent de l’Òliba el corriol s’enfila cap a la guixera de la Roca. En aquest punt cal estar atents ja que el camí és estret i sovint hi ha rocs de guix inestables que dificulten el pas. Arribem als prats de la Roca, ens dirigim cap al mas, tot anant a cercar el camí d’accés a la casa.

Continuem per una pista ampla i encimentada enmig dels camps de conreu. Durant una bona estona no deixarem aquesta pista i anirem passant prop de diferents masos: l’Asprer, Mas Molí, Cal Gat i Cal Gaià.

Arribem a l’antiga colònia Jordana, actualment polígon industrial de Sant Joan. Arribem a una cruïlla de camins, cal que seguim cap a l’esquerra, tot creuant un gran aparcament. El camí continua sense pèrdua passant pel costat de Cal Violí, el Guillot, el Serradal i la Rodonella.

 ,

Durant el camí gaudim de bones vistes de Serra Cavallera, el Taga i Sant Amand. La pista desemboca a la Ruta del Ferro i del Carbó, una via verda apte per bicicletes sobre l’antic traçat del ferrocarril de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses.

En aquest punt i creuant el Ter pel Pont de Ferro podem arribar-nos fins el Pantà de Cal Gat, la zona humida més gran del Ripollès on podem veure una gran diversitat de flora i fauna, sobretot aus. L’itinerari continua per la via verda, camí que no deixarem fins arribar a Ripoll. Desprès de passar per una zona fresca i ombrívola comencem a veure les naus industrials dels polígons de Ripoll. La via verda passa per sota de la carretera i continua paral·lel al Ter fins arribar a una rotonda. En aquest punt cal baixar a l’aparcament de Can Guetes on hi ha el Centre d’Acolliment Turístic del Ripollès.

Creuem el Ter per un pont que es troba al final de l’aparcament i ens dirigim pel carrer Jacint Verdaguer i pugem pel carrer Bisbe Morgades que ens conduirà fins el mateix monestir de Santa Maria de Ripoll.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí