Punts d'interès de Sa Pobla

Diumenge, 1 juny, 2014
Ubicació: 
Font: 
Guia de Mallorca / Ajuntament de Sa Pobla
Text publicat per: 
PAS

Huyalfas, poètic nom que prové de l´àrab i que significa «aigua del prat», és el topònim primigeni de la Pobla, un municipi fèrtil i pla del nord-est mallorquí. Els cultius de reguiu ocupen una bona part del terme el major atractiu del qual és el parc natural de l´Albufera, un dels enclaus ecològics més importants de les Balears. Més de 200 espècies d´aus i una trentena d´espècies piscícoles habiten aquest espai, protegit per les lleis insulars, estatals i internacionals. 

Part de les maresmes de l´Albufera que corresponen a la Pobla foren dessecades el segle XIX per dedicar les terres al cultiu de patates i hortalisses, que encara ara sustenten en part l´economia del municipi. 

La població del terme està concentrada sobretot al nucli de la Pobla. Una passejada pels seus carrers ens durà a conèixer l´església parroquial del segle XVII. El nucli antic ofereix algunes visites d´interès a edificis modernistes i, especialment, als museus Etnogràfic i d´Art Contemporani a Can Planes. Al Museu de Sant Antoni i el Dimoni  hi trobem les icones festives més importants, i també els símbols més representatius d’una celebració que té més de sis segles d’història: la festivitat de Sant Antoni Abat. 

Als afores del poble es troba l´oratori de Santa Margalida de Crestatx, el més antic de l´illa, que apareix ja documentat el segle XIII. També s´hi poden veure les nou creus del terme, entre les quals destaca la de Martí Seguí.