Ubicació: 

El calendari festiu de sa Pobla s’estructura al voltant d’una sèrie d’esdeveniments que condicionen i determinen la vida social i econòmica del poble al llarg de l’any. Aquest esdeveniments són, bàsicament:

a) Festes de Sant Antoni: són les celebracions més populars per als poblers i també les que més han contribuït a projectar el nom de sa Pobla. Tenen lloc els dies 16 (horabaixa i vespre, la famosa “Nit Bruixa” santantoniana), i 17 de gener, dos dies durant els quals la màgia d’una festa ancestral única i irrepetible envaeix els carrers i places de sa Pobla, al so de les ximbombes i a la llum dels centenars dels foguerons que il·luminen la nit poblera.

b) Setmana Santa: després d’uns anys de relatiu estancament, les celebracions de la Setmana Santa poblera han registrat en els darrers temps una notable empenta, incorporant als actes específicament religiosos (entre els quals destaca, a més de les processons, el famós “terratrèmol” de Divendres Sant) una creixent oferta gastronòmica, especialment bolcada cap a plats típics d’aquestes festes.

c) Districte 54-sa Pobla: després de dues edicions, aquesta imaginativa proposta lúdica s’ha consolidat plenament en el panorama festiu de Mallorca, mitjançant la recuperació d’elements musicals, culturals o cinematogràfics que han marcat la història de la cultura popular durant els darrers cinquanta anys. Música, imaginació i audàcia s’ajunten a sa Pobla, a la primera quinzena de juliol, per oferir als joves una alternativa festiva realment innovadora i original.

d) Festival de Jazz: l’any 1995 va començar com una proposta de format gairebé artesanal i amb uns recursos econòmics molt limitats, i ha acabat per convertir-se en un dels esdeveniments musicals més coneguts de l’estiu mallorquí i amb un ressò molt important, fins i tot fora de les nostres fronteres. Una aposta seriosa per les diverses manifestacions musicals de qualitat que tenen la seva referència bàsica en el jazz.

e) Fira de Tardor: Creada el 1991, com a resultat de la fusió de les antigues fires pobleres, la Fira de Tardor aposta clarament per introduir un format temàtic a cada una de les seves edicions, a més d’incidir en una revitalització de l’economia poblera, amb una especial atenció als seus sectors agrari, comercial i gastronòmic. Element de cohesió i de dinamització social, la Fira de Tardor de sa Pobla s’ha consolidat, al llarg dels darrers anys, com una de les més imaginatives i amb més capacitat de convocatòria de la zona nord de Mallorca.

f) Mercat dominical: el mercat dels diumenges és una de les fites més importants i que incideixen de manera més directa a l’economia poblera. Tant pel que fa als sectors agrícoles, com a l’estrictament comercial o artesanal, el mercat dominical de sa Pobla esdevé així mateix una excel·lent oportunitat per gaudir de la gastronomia poblera, un atractiu afegit a l’hora de visitar el poble tots els diumenges, des de bon matí fins hora de dinar.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.