Punts d'interès arquitectònic de Les Franqueses del Vallès

Dijous, 20 setembre, 2012
Font: 
pas
Text publicat per: 
Ajuntament de Les Franqueses del Vallès

Ajuntament i antigues escoles

Edifici modernista de 1912, obra de l'arquitecte Albert Joan i Torner. Cedit al municipi pel Sr. Joan Sanpera i Torras. Actualment és la seu principal de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès.

Església de Sant Mamet de Corró d'Amunt

Data del segle XI, però va ser transformada posteriorment. El mur de migdia conserva l'estil primitiu. L'absis és quadrat.

Església de Santa Coloma de Marata

Data del segle XI, ampliada posteriorment. Consta de tres naus, de les quals les laterals foren afegides posteriorment. L'absis és semicircular.

Església de Santa Eulàlia de Corró d'Avall

L'antiga església romànica del segle XII fou cremada durant la guerra civil i enderrocada posteriorment. L'actual data de l'any 1954.

Església de Santa Maria de Llerona

L'edifici actual és una construcció medieval fortificada amb dues torres del segle XV, rectangulars, amb teulada i espitlleres. No obstant això, conserva restes anteriors com la portalada, que és romànica.

Torre de Seva

A Marata. Construïda, suposadament, per Bertran de Seva al segle XIV, va ser reformada al segle XX. Hi ha diverses finestres gòtiques. La finestra principal, del 1561, és renaixentista. Al davant de la torre, hi ha una capella dedicada a Sant Abdó i Sant Senén.