Després de visitar el Museu del Tabac, si el que voleu és conèixer més a fons l’àrea urbana de la parròquia, hi ha dos itineraris a escollir.

L’un és la Ronda Laurediana, que permet realitzar una passejada pel nucli de la vida social i cultural de Sant Julià de Lòria i conèixer l’evolució del poble des del s. XII fins als nostres dies a través de testimonis arquitectònics.

L’altre és l’itinerari de l’home i la matèria, una ruta que mostra com l’home fa ús dels elements i la matèria de la terra tant per assegurar-se l’existència com per proveir-se d’un mitjà d’expressió. El recorregut va enllaçant diferents fonts i escultures, com ara Vincles, una obra d’Àngel Calvente Gutiérrez que està situada a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria i que fa referència a tots els vincles afectius que es poden crear en una plaça a més de ser la representació estàtica de la marratxa, o Banyista nua, una estàtua de Josep Viladomat Massanas construïda el 1937 que mostra els trets propis de l’ideal femení noucentista i que té una rèplica al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany en una col·lecció permanent de l’artista.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí