Museus de Sant Julià de Lòria

Dimarts, 22 maig, 2012
Font: 
Cèlia Morales/Pilar Andreu Rovira

Després de visitar el Museu del Tabac, si el que voleu és conèixer més a fons l’àrea urbana de la parròquia, hi ha dos itineraris a escollir.

L’un és la Ronda Laurediana, que permet realitzar una passejada pel nucli de la vida social i cultural de Sant Julià de Lòria i conèixer l’evolució del poble des del s. XII fins als nostres dies a través de testimonis arquitectònics.

L’altre és l’itinerari de l’home i la matèria, una ruta que mostra com l’home fa ús dels elements i la matèria de la terra tant per assegurar-se l’existència com per proveir-se d’un mitjà d’expressió. El recorregut va enllaçant diferents fonts i escultures, com ara Vincles, una obra d’Àngel Calvente Gutiérrez que està situada a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria i que fa referència a tots els vincles afectius que es poden crear en una plaça a més de ser la representació estàtica de la marratxa, o Banyista nua, una estàtua de Josep Viladomat Massanas construïda el 1937 que mostra els trets propis de l’ideal femení noucentista i que té una rèplica al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany en una col·lecció permanent de l’artista.