Museus de La Massana

Dilluns, 28 maig, 2012
Ubicació: 
Font: 
Cèlia Morales/Pilar Andreu Rovira

El Centre d’Interpretació Andorra Romànica ens ofereix l’oportunitat de descobrir l’estil que domina a les Valls i aprofundir-hi. Tracta totes les manifestacions artístiques des del naixement del romànic i seguint les diferents onades d’influències artístiques. Exposa peces andorranes rellevants i ofereix audiovisuals i visites guiades per aprendre les característiques principals d’aquest estil.

Per a més informació i reserves: (+ 376) 839 760, www.patrimonicultural.ad i reserves.museus@andorra.ad

La Farga Rossell, dins la Ruta del Ferro, és un antic taller preindustrial dedicat a l’obtenció del ferro en brut que representa un dels centres d’interpretació més emblemàtics d’Andorra. Construïda entre el 1842 i el 1846 i en funcionament fins al 1876, va ser una de les últimes fargues actives del Principat. Avui en dia, permet explicar el procés de transformació del mineral del ferro en lingots i la seva comercialització. Se’n pot visitar el taller, on es pot veure el funcionament d’un martinet i de la trompa accionats per força hidràulica.

Per a més informació: www.fargarossell.ad

Els amants del novè art, a més, poden visitar a la Massana el Museu del Còmic i el seu seguit d’exposicions periòdiques sobre autors consagrats a escala mundial, com és el cas d’Antonio Bernal, Alfonso Font, Philippe Xavier i Ana Miralles.

Per a més informació: (+ 376) 835 693 i www.arca.ad