La finalitat de la Germandat de Sant Pau de Segúries era la d’ajudar-se entre tota la gent del poble quan algú tenia problemes. Tots els membres de la germandat pagaven una simbòlica quota. I quan una persona del poble es posava malalta i no podia anar a llaurar el camp, la germandat enviava algú que ho fes per ell, també vetllaven a les nits a aquells qui no es podien aixecar del llit i que eren membres de la germandat... Així com si algú havia d’anar a tallar llenya per poder passar l’hivern i s’havia fet mal la germandat també l’ajudava.

La Germandat encara continua, però en aquests temps ja no fa la mateixa funció. De tot allò només queda el fet que el dia que algú de la Germandat mor, aquesta li envia un pandó (una mena de banderí) que acompanya la família des de que surt de casa fins al cementiri.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí