Festes i Mercats a Palma

Dimarts, 15 febrer, 2011
Font: 
pas
Text aportat per: 
Ajuntament de Palma

Gener 

5 de Gener: Cavalcada dels Reis Mags - Arribada dels Reis a les 19,00 h al Port Vell

6 de Gener: Dia de Reis - A les 12,00 h , a Ses Voltes, es durà a terme la representació de l´obra de Llorenç Moyà Els tres reis d´Orient. 

16 i 17 de Gener: Vigília i dia de Sant Antoni Abat. Se celebren les tradicionals beneïdes d´animals, s´encenen els coneguts foguerons i hi ha desfilades de carrosses. 

14 al 29 de Gener: Festes de Sant Sebastià. 

19 i 20 de Gener. Vigília i dia de Sant Sebastià.Patró de Palma. La vigília de Sant Sebastià tenen lloc diversos concerts a les places de la ciutat i s´encenen els foguerons. A més de moltes altres activitats, el programa de les festes de Sant Sebastià inclou una diada ciclista i una trobada de gegants.

Febrer 

Sa Rueta i Sa Rua: A principis de febrer se celebren a Palma els darrers dies de festa abans de la Quaresma. La Rueta és un carnaval que se celebra el matí per als més petits i la Rua es correspon amb la festa de Carnaval, en què participen nombroses carrosses que fan una desfilada pels carrers de la ciutat.

Març

1 de març: Dia de les Illes Balears. Jornades de portes obertes al Consolat del Mar, seu del Govern de les Illes Balears. S´ofereixen concerts a la plaça d´Espanya. Els actes programats es prolonguen alguns dies més amb la realització de diverses activitats culturals i esportives.

Abril

Setmana Santa.

Diumenge del Ram: commemoració de l´entrada de Jesucrist a Jerusalem. L´element més tradicional de la festa és la benedicció de rams d´olivera i les palmes que es duen a la processó.

Dijous Sant: aquest dia té lloc la processó més vistosa, quan surt el pas de la Sang, que compta amb una gran devoció a Palma.

Divendres Sant: té lloc la representació de un poemari de Llorenç Moyà: el Viacrucis.

Diumenge de Pasqua: Processó de l´Encontre.

Diumenge de l'Angel: Se celebra al castell de Bellver el diumenge posterior al diumenge de Pasqua. De la festa primitiva, en la qual es beneïa el pa per a les necessitats (pancaritat), només se n´ha conservat aquesta reminiscència, que reuneix un gran nombre de persones al bosc del castell de Bellver per compartir el menjar amb els veïns.

Juny 

Festes de primavera - El Corpus a Palma: Festa que combina el seu aspecte religiós, amb la processó del Corpus com a eix central, amb la dimensió cultural i de participació en forma de concerts i visites guiades als patis més emblemàtics de la nostra ciutat.

23 de Juny. Nit de Sant Joan. Concerts i fogueres a diferents ubicacions de la ciutat, entre les quals la platja de Ciutat Jardí o el parc de la Mar.

Setembre

Festes de la mare de déu de la Salut. Patrona de Palma. Cercaviles, desfilades i una ofrena floral i de fruites, així com una missa solemne, són les principals activitats del programa d´aquestes festes, el qual també inclou un gran nombre d´esdeveniments musicals i teatrals.

Desembre 

Festes de Nadal. Comencen el 26 de Novembre a les 18,00 h amb l´encesa dels llums nadalencs a la plaça de Cort, acompanyat per les veus del grup Cap Pela.  Es posa en marxa l´itinerari guiat pels betlems de Palma.  Se celebra la festa de la Nit de Cap d´Any i les tradicionals campanades a la plaça de Cort. 

31 de Desembre: Festa de l'Estendard - Conmemoració Històrica. Es celebra l´aniversari de la conquesta cristiana de la ciutat pel rei Jaume I. Festa cívica i religiosa. Missa solemne a la Catedral de Palma, música i balls mallorquins.

 

Fotografia @Ajuntament de Palma