Temàtica: 
Ubicació: 

El Montgó ocupa una extensió de 2.117,68 ha. Va ser declarat Parc Natural, per part de la Generalitat Valenciana el 16 de març de 1987, la zona protegida té un total de 7.503,99 ha. Hi creixen espècies com el romaní, el garric, el romer, el llentiscle, l’aladern, el pi blanc o el carrascar, ... A les zones amb menor pendent creixen interessants endemismes diànics com la ferradura valenciana i diánico-pitiüsics com el Carduncellus dianius i la Centaurea rouyi.

La fauna present al Parc Natural és molt variada, en els penya-segats fa niu el gavinot argentat del mediterrani, hiverna la gavina corsa i s'hi observen moltes altres aus. En els riscs i penyals s'hi localitzen còrvids i rapinyaires. També és de destacar la nidificació de l'àguila de panxa blanca i la presència contínua d'una parella de ducs, Així com també del xoriguer i el falcó peregrí.

Als garrigars és constatada la presència de nombroses espècies d'aus i mamífers. Entre estos últims la rata cellarda, la rata negra, l’eriçó, el conill, el teixó, la geneta, la rabosa i la mostela. Els rèptils són freqüents, com per exemple, la sargantana i el fardatxo o la serp de ferradura.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí