Ubicació: 

Els balls populars a Benissa han estat lligats sempre a les diferents reunions socials , en la revetlla, a la porta del carrer a l'estiu, en acabar les tasques del camp, quan anaven de marà o en les festes de les partides, que hi ha al llarg del seu terme. Qualsevol moment era bo per ballar una jota, un fandango o fer una dansà.

Els canvis econòmics i socials fan desaparèixer eixa forma de diversió i ha estat necessària una tasca de recuperació perquè el ball popular torne a veure's a Benissa.

En l'actualitat, L'Esbart Dansaire ha fet possible que balls propis de Benissa, com el Dos de Benissa o la Pedreguera, es puguen veure als carrers del poble. Tots els hiverns en arribar la Fira i Porrat de Sant Antoni, en el mes de gener, el grup de danses fa una mostra del folklore ballat de les diferents comarques valencianes.

En els mesos de l'estiu, són molts els carrers i les partides rurals , , , ,  ,(Santa Anna, Sant Jaume, Pinos, Lleus, Pedramala...) que celebren festes al voltant de les seues ermites. És en aquestes reunions festives on s'està recuperant la presència dels balls populars, ja siga per part dels veïns del lloc o bé convidant al grup de danses a participar en elles.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí