Celler Son Vives

Dilluns, 25 octubre, 2010
Ubicació: 
Font: 
Antoni Darder
LA MALVASIA La Malvasia, una de les varietats més antigues de raïm blanc, s’ha cultivat en quasi totes les illes de la Mediterrània des de temps immemorials. Antigament es denominava Malvasia a una tipologia de vi d’alt contingut alcohòlic i de d’envelliment oxidatiu, estigués elaborat amb la varietat que fora. Els esforços realitzats a partir de 1993 des d’aquesta casa, conjuntament amb altres productors de Banyalbufar, ens ha portat a assolir dos objectius. En primer lloc, caracteritzar la planta i establir que és la auténtica Malvasia i, en segon lloc, sanejar i certificar que la planta es lliure de virus, essent així la primera Malvasia del món en obtenir aquest “passaport sanitari”. La Malvasia és una varietat molt aromàtica, d’alt contingut polifenòlic, bona acidesa i rica en sucres, aquestes dues darreres característiques són molt difícil d’aconseguir en un mateix raïm. ELS CELLERS El nostre projecte s’inicia en la finca de Son Vives, essent una de les primeres terres que s’aventurà en la recuperació de la Malvasia de Banyalbufar, a finals dels anys vuitanta del segle passat. En les seves cases es conserva un celler antic, que conté 32 bótes de roure francès i centre-europeu per a l’envelliment dels nostres vins. Les noves instal•lacions es troben situades a la sortida del poble, en direcció al municipi d’Estellencs, i poden contenir fins a 25.000 litres de vi. Es posaren en funcionament el mes de setembre de 2007 amb motiu de l’elaboració de la verema d’aquell mateix any. En aquest lloc únic, situat entre la mar i la muntanya, hem acondicionat un espai de degustació i tast on també oferim una detallada selecció de productes de Mallorca. Tant l’elaboració del vi com el treball de la vinya es realitzen de forma artesana, malgrat que per preservar totes les qualitats de la verema no es renuncia als equipaments i a les tècniques més avançades: criomaceració, fermentació a temperatura controlada, aplicació de fred, maquinària i dipòsits d’acer inoxidable. LES VINYES Les vinyes són el resultat de més de deu anys d’esforç en la recuperació de marjades i plantacions de vinyes. L’explotació consta de vuit parcel•les, amb una superfície tota de 1,75 hectàrees on s’hi troben plantades 5.000 peus de Malvasia Les diferències en l’orientació, l’exposició al sol i el sòl (les marjades que foren construïdes amb terra afegida) suposen diferents moments de maduració i verema, a més de requerir que cada parcel•la rebi un tractament diferenciat. ELS NOSTRES VINS JUXTA MARE Varietats: Blanc Malvasia 100% Nota de tast: Color palla. Aroma a fruita fresca, notes a mel amb presència de cítrics i herbes de tocador. En boca és fruitós, varietal i de bona acidesa. FUSIÓ DE BLANCS Varietats: Blanc fermentat en bóta, Malvasia, Chardonnay i Prensal Blanc Nota de tast: Color palla daurada. Aromes a fruita madura, notes tropicals i cítriques potents i espiciades. En boca és saborós i gras, d’amargor fi. JUXTA MARE Dolç Varietats: Malvasia 100% de raïm sobremadurat. Nota de tast: Color palla brillant. Aroma potent de fruita madura amb notes tropicals, de cítrics i de lactis. En boca és saborós i fruitós, equilibrat i amb bona acidesa. N NEGRE 12 Mesos Varietats: Vi amb un any de criança en bóta de les varietats: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Manto Negro. Nota de tast: Color cirera brillant. Aroma a fruita confitada, cuiro molt curtit, cera, mineral, balsàmic. En boca es manifesta saborós, fresc amb amargor fi i tanins madurs. ROELLA Varietats: Manto Negro 40% Syrah 40% Cabernet Sauvignon 15% i Merlot 5% Nota de tast: Color a gerdó. Aroma d’intensitat mitjana a fruita madura i floral. En boca és fresc i fruitós, bona acidesa, equilibrat, certa persistència.