Sis anys, multiplicant idees, sembrant llibertat ”

 ,Ja feia temps que se sentien veus que deien que s’havia d’obrir un casal a la comarca, que no era una utopia sinó una necessitat, la necessitat de donar una visió independent dels grans interessos capitalistes, espanyolistes, la necessitat de defensar la nostra terra dels especuladors,la necessitat de donar una alternativa de pensament als joves, la necessitat de.... Calia donar respostes a tantes necessitats i el que era una idea es va convertir en una realitat amb la creació del CASAL INDEPENDENTISTA I POPULAR L’ESPURNA.

Independentista perquè creiem que l’actual marc jurídic, econòmic, estructural, policial i constitucional Espanyol no resol les necessitats del nostre país, tot el contrari, ja que les agressions a la llengua i a la cultura són el pa de cada dia i Popular perquè ha de ser el poble en tota la seva extensió i diversitat el que ha de fer possible una transformació d’aquesta realitat imposada.

No oblidem però, que l’alliberament nacional va íntimament lligat a una regeneració social. REGENERACIÓ, és a dir tornar a generar, tornar a crear una massa crítica activa amb la realitat i el sistema del moment, això implica la recerca de mecanismes per sortir-ne o transformar-lo en un sistema més just per a tota la humanitat.

Així doncs, a principis d’octubre del 2003 es fa l'inauguració del casal. A partir d’aquí, comencem a treballar i com en tota entitat hi ha èpoques més bones i més dolentes, de més activitat i de menys. I tot i que últimament estem passant per una època de poca activitat, la valoració és molt positiva. I el proper octubre, amb la celebració del sisé aniversari volem engegar una nova etapa de compromís i treball pel poble, per la comarca i pels Països Catalans.

Si observem la tipologia de les activitats d’aquests anys, un s’adona que s’han tocat dos temes principalment, llengua i cultura, per endavant pretenem obrir nous fronts i tocar molts més temes: multiculturalitat i immigració, defensa del territori, feminisme, precarietat laboral, cooperativisme i tots aquells temes que considerem i considereu necessaris.

El Casal l’Espurna ha de ser un referent de treball i diàleg a nivell comarcal, pretenem que el Casal esdevingui punt de trobada per tots els moviments que rebutgen les injustícies diàries i van molt més enllà de les boniques paraules dels polítics.

Us animo doncs a col.laborar amb el vostre granet de sorra, en aquest projecte de casal viu, dinàmic, participatiu,...

L'ESPURNA, Casal Independentista i Popular de St. Joan de les Abadesses.

Carrer Pere Rovira núm. 6 baixos

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí