El Camí com a eina d'educació en valors per a grups d’educació en el lleure i centres educatius de secundària (12-16 anys)

Els grups d'educació en el lleure i instituts disposen amb El Camí d’un recurs ple de possibilitats per la descoberta de la natura i de la realitat social i cultural de l'entorn proper i de la resta dels pobles que El Camí uneix en tot el nostre àmbit lingüístic i cultural. També per colònies on treballar diferents aspectes, tant de natura i culturals, com d'introspecció i creixement personal.

Marcar el vostre tram del Camí

Si voleu participar en senyalitzar el vostre tram d'El Camí i vetllar l'estat dels senyals un cop l'any, apunteu-vos i us oferirem una jornada de formació amena i pràctica sobre les tècniques de senyalització a través d’una caminada a l’etapa del tram que vetlleu.

Apunta-t'hi!

La Camipèdia

Una altra possibilitat que ofereix el Camí als joves és participar en recollir informació dels punts d’interès i crear continguts a la Camipèdia: patrimoni cultural, artístic i social, festes, tradicions, rondalles, llegendes, anècdotes, personatges il·lustres, etc.

El Camí com a eina de creixement personal

L’art del diàleg i el consens és aprendre a decidir coses col·lectives sense guanyadors ni perdedors.

Farem pràctiques de com decidir coses conjuntament en petits grups, que després ho posen en comú per al consens general a través dels portaveus que cada grup ha designat. Descobrirem les bases del canvi de consciència que comporta el diàleg i l’assoliment del consens, la seva naturalesa profunda de sentir-se part d’una comunitat, l’escolta de l’altre, els principis pel fòrum del consens, que és més democràtic posar-se d’acord que votar. Aprendrem tècniques per assolir-ho amb agilitat. Aprendre l’art del consens és tot un canvi de mentalitat que ens beneficia a tots i que pot canviar el futur.

També coneixerem la filosofia i els cinc graons pràctics de l’acció noviolenta com a eina individual i col·lectiva per resoldre els conflictes que no s’han sabut prevenir o evitar.

Per a grups a partir de 10 anys.

Per a més informació poseu-vos en contacte amb el Pas: elpas@elcami.org.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí