Teixit social de Tartareu

Dimecres, 4 desembre, 2013
Ubicació: 
Font: 
PAS

Del teixit associatiu de Tartareu en destaca el Club Ciclista de Tartareu, que es va fundar l’any 1993 i es dedica, entre d’altres, a promoure la realització de proves de descens de btt com l’Open d’Espanya i la Copa Catalana de descens de btt a nivell internacional, que es realitza anualment a Tartareu.
Les tasques de recuperació del patrimoni cultural i històric del poble, com la restauració de l’ermita i les excavacions arqueològiques al castell de Tartareu es realitzen a través del Patronat de Sant Miquel, fundat l’any 1985. També es promouen d’altres activitats com xerrades, viatges i alguns cursets i cada any, per Sant Miquel, realitza una trobada popular que acull tota la gent del poble, tant la que hi viu durant l’any com la que hi té arrels o hi va néixer.
La joventut del poble es troba a l’Associació Jove de Tartareu, que promou activitats culturals i de lleure pensades per al sector més jove, encara que en moltes ocasions hi participa públic de totes les edats, en tractar-se d’un poble molt petit, aquesta entitat organitza la Festa Major del poble i cursets formatius.

Reptes socials
Atès que a Tartareu hi viuen un centenar de persones i que cada any es va reduint el nombre d’habitants, la nostra inquietud és la de poder veure un poble amb vida durant molt de temps. Sabem que això només es produirà si la gent jove es pot guanyar la vida sense la necessitat d’haver-se de desplaçar a les capitals.
Per a nosaltres donar a conèixer la nostra localitat i el que ens envolta és molt important, ja que té molts punts de gran interès i per a molta gent és una zona desconeguda.