Ubicació: 

Església Parroquial de Sant Joan Baptista:  entre els anys 1927-1939 s’edificà, quasi de nova planta, el temple de traça basilical, segons projecte de Josep d’Olesa i Frates. Del temple anterior (1759-1791) el resten el campanar, el mur i les capelles de la part esquerre, i la façana, que quedà integrada en el frontispici actual.

Creus de terme: També es destacable com a patrimoni artístic les creus de terme com les Creus de d’en Revull., la Creu de ses Roques i la Creu de Consolació.

Molins de vent: Dels 9 molins que es conserven a Sant Joan, 6 es localitzen en el nucli urbà o als seus límits, mentre que els restants: el molí de Son Brondo, el molí de Son Ramon i el molí d’en Calderer es troben dins les possessions de Son Brondo, Son Ramon i Son Juny, respectivament.

S’escola de nines:  Edifici de façana modernista construït durant la república i emprat per a l’ensenyament femení. Actualment s’hi ubiquen el servei de correus i centre sanitari. Està situat al Carrer Consolació s/n.

Centre Catòlic:  Va ésser construït l’any 1922 i costejat pel rector Mn. Francesc Mas i funcionà com a centre social i cultural. Una bona part fou primer teatre i després cine fins que es cremà l’any 1978. A l’altra part, actualment s’hi ubica la rectoria. Popularment és conegut com Es Centro.

Els Pous Públics:  Sortint de Sant Joan cap a Petra trobarem una sínia restaurada recentment. És el Pou de sa Sínia, i ben al davant, enmig d’un jardinet hi havia abans el Pou Llarg. Aquí s’hi trobaven els darrers rentadors públics del poble. En el camí de Consolació trobem una altra construcció recent que suplanta el Pou de Son Santos, que també tenia rentadores. I finalment, a la carretera de Vilafranca, es localitza el Pou Nou, que com el seu nom indica és el més modern.

Ermita de Sant Nofre:  Es coneixen molt poques dades sobre aquesta ermita, però la més antiga es troba en un document de l’any 1416. Es tracta de les restes d’una ermita de principi del segle XV que es troben quasi dalt del Puig de Sant Nofre, dins la possessió de Sa Bastida. Posteriorment sabem que a final del segle passat, la capella va ser restaurada i que eren molts de pagesos que hi anaven a pregar per les pluges. Actualment es troba en completa ruïna dins la propietat privada.

Santuari de la Mare de Déu de la Consolació: Gairebé a un quilòmetre de Sant Joan, pujant per una escala empedrada, es troba el santuari de Consolació. Fou edificat en el segle XIII, renovat amb posterioritat i restaurat entre els anys 1959 i 1966.

http://www.ajsantjoan.net/municipi/llocsinteres/llocsinteres.ct.html

Espai natura d’interès, el Puig de Sant Nofre: És un indret agradable per a passejar, al puig hi podem trobar una bona representació de la flora i la fauna local,

http://www.ajsantjoan.net/municipi/espaisnaturals/index.ct.html

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí