A prop d'aquí: Les Avellanes

Dimecres, 4 desembre, 2013
Font: 
PAS

A uns 5 quilòmetres sortint de Tartareu en direcció a Vilamajor i per l’anomenat camí Vell hi trobem el poble de les Avellanes, on hi podem destacar:
Dins del patrimoni, l’església de l’Assumpció del segle XIII on hi trobem una talla gòtica de la Mare de Déu del Remei conservada a l’altar i un capitell de tipologia romànica, la capella de Sant Roc construïda amb pedra amb l’ajut dels veïns del poble. Al seu interior es conserva el sant Crist de l’Hort que consta que fou trobat per un veí del poble l’any 1730 i també cal destacar el carrer Central entre altres.
Del teixit social de les Avellanes en destaca la Confraria de Sant Macari que va ser fundada el 1665 amb la finalitat d’ajudar les famílies sòcies a realitzar els enterraments. Actualment, només fa el servei quan un dels socis mor, acompanyant el fèretre fins al moment de la seva sepultura. El Patronat Cultural de Sant Roc, fundat el 1988, es dedica fonamentalment a realitzar activitats de caràcter cultural, i l’1 de maig de cada any realitza un homenatge a tot el veïnat nascut i empadronat al poble que durant el curs d’aquell any fa 75 anys. L’Associació de Joves de les Avellanes es va formar el 2007 i en formen part tots els joves d’entre 14 i 35 anys del poble o que tenen una relació amb aquest, el seu objectiu és oferir activitats diferents a la gent del poble.