PARC AUDIOVISUAL DE CATALUNYA

Dimecres, 22 novembre, 2017
Ubicació: 
Text aportat per: 

PARC AUDIOVISUAL DE CATALUNYA

 

El Parc Audiovisual de Catalunya, situat a Terrassa, és un centre de producció que està dedicat a la creació audiovisual.

Actualment disposa de 4 platós diferents, a més de diferents espais pels rodatges.

A continuació tenim un recull de les obres més destacades creades al Parc Audivisual.

Referents al cinema trobem:

  • Tengo ganas de ti: és la segona part d’una altra pel·lícula, on surten actors i actrius de gran prestigi nacional, com Mario Casas o Maria Valverde.

  • El últims dies: on surt el famós José Coronado.

  • Un monstruo viene a verme: la pel·lícula que tant va revolucionar el panorama del cinema té  escenes gravades als exteriors del Parc.

Del gènere de la televisió destaquen:

  • El món dels súpers: una serie destinada a un públic de caire més infantil, a TV3.

  • El número uno: un programa musical.

  • Operación triunfo: un reality molt conegut també a nivell nacional i que ara pertany a TVE.

Al Parc també s’han grabat nombrosos anuncis publicitaris. Des de cotxes fins a anuncis de Codorniu, Freixenet o Vodafone.

Destaquen en l’àmbit musical, la gravació de videoclips de Shakira o El canto del loco.

 

HOSPITAL DEL TÒRAX

 

El Parc és molt conegut per la gent de la zona ja que es tracta de l’antic Hospital del Tòrax, un sanatori creat per a tuberculosos l’any 1952, pels arquitectes Mariano Morán i Fernández Cañedo. Al voltant de l’edifici sempre hi ha hagut un munt de llegendes, sobre els pacients que es llençaven per finestres degut a estranys episodis sobrenaturals i diferents històries existents.

Després d’això, també ha sigut un hospital per a malalts mentals, fins al 2009, i al 2014 l’edifici va ser reformat i reobert definitivament com el coneixem ara.

Constava d’una capella, un teatre, una biblioteca i un cinema. Això era per tal de que ni metges ni monges haguessin d’abandonar el sanatori, aconseguint així un aïllament total.