Ubicació: 

Museu del Mar al Port de Sóller. L’Oratori de Santa Caterina neix com a centre d’interpretació de la història de Sóller i el seu Port en relació a la mar. L’adequació del recinte i la intervenció museogràfica tenen l’aspiració de ser un projecte de qualitat al servei de la difusió de la identitat , històrica i cultural dels sollerics i solleriques. L’Oratori de Santa Caterina d’Alexandria es construí al voltant de 1280 per commemorar el trasllat miraculós de Sant Ramon de Penyafort de Sóller a Barcelona. Al llarg del temps, la vida d’aquest edifici s’ha vist marcada per diversos episodis de destruccions, reconstruccions i epidèmies.

El Museu Balear de Ciències Naturals. El Museu Balear de Ciències Naturals del municipi de Sóller és una entitat naturalística dedicada a la divulgació, estudi i conservació del patrimoni natural i cultural de les Balears per tal de conscienciar al públic en general sobre la importància de preservar la Natura , d’aquestes Illes. El Museu dóna cabuda a col·leccions tan riques i importants com la col·lecció micropaleontòlogica Guillem Colom, la col·lecció de paleontologia Juan Bauzá, la col·lecció de Myotragus balearicus de William Waldren, la col·lecció de Mineras del col·legi La Salle de Palma, així com una interessant biblioteca científica i materials científics diversos. A més, el Museu compta amb un servei d’identificació biològica i geològica que té molt d’èxit.

Jardí Botànic de Sóller. El Jardí Botànic de Sóller es va iniciar l’any 1985 i va ser obert al públic l’any 1992 com a centre de conservació, recerca i aprenentatge de la flora mediterrània i especialment de la flora baleàrica. El Jardí destaca pel seu Disney singular malgrat la seva limitación espaial d’una hectària i per aglutinar el major nombre d’endemismes, plantes que es troben a un lloc i a cap altre del món, per metre quadrat i a diferència d’altres jardins d’arreu d’Europa.

Fundació Tren de l’Art i Can Prunera. Les estacions del tren de Sóller a Palma i a Sóller aglutinen també exposicions temporals. Obra gràfica, grabats i ceràmiques de Joan Mirò formen part de la col·lecció permanent propietat privada.

Can Prunera és un exemple de casa modernista que es conserva intacta al carrer de la Lluna. Ve a ser una casa-museu modernista inaugurada el 24 d’agost de 2009. També serà centre expositiu.

GASTRONOMÍA

Pel que fa al dolç també a Sóller es pot degustar les "autòctones" Garrovetes del Papa, un dolç a base de vermell d'ou i sucre que sols es fa a la pastisseria de Can Frau, al carrer de Sa Lluna.
En quant a restaurants típics ,podem optar per menjar porcella rostida a " Sa Taulera" o al " Mirador de Ses Barques",ambdós a la carreta que va a a Lluch, a Fornalutx al Turó o Can Antuna, ens ofereixen cuina tradicional  ,i al Port de Sóller trobam Es Canyís que ens ofereix la més tradicional cuina mallorquina, com els caragols o les sopes, mesclades amb influències Franceses, com l'Île Flotante.
Sens dubte Sóller ofereix una gran ventall de possiblitats gastronòmiques, que podem complementar amb el licor de Taronges "Angel D'or" o degustar gelats a "Sa ,Fàbrica de Gelats" o a la "Gelateria de Can Pau", i recordar ,anys ennrera  ,de quant els nevaters de la Vall pujaven als cims més alts de la Serra i devallaven les barres de gel de les "casestes de neu".

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí