Temàtica: 
Ubicació: 

L'estany de Banyoles és el llac natural més gran de Catalunya, amb una superfície total de gairebé 112hm2, i una profunditat màxima de 62m.

integrada en el Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) l'estany i el seu entorn configuren un sistema ambiental de gran valor, amb varietat d'espècies vegetals i animals, entre les quals cal destacar la bavosa de riu o la bagra.

L'origen de les seves aigües va ser una incògnita fins a la segona meitat del s.XX, ja que només un 10% prové d'aigua superficial (principalment de la ribera castellana), la resta alimenta l'estany per via subterrània, provinent de les muntanyes veïnes de l'Alta Garrotxa.

L'aigua surt de l'estany també per via subterrània per bé que majoritàriament ho fa a través dels recs construïts de la mà de l'home (sobretot per les actuacions dels bendeictins del monestir de Banyoles) que desemboquen al riu Terri. 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí