Temàtica: 
Ubicació: 

Al nord de l’Alt Camp s’amaga Farena, un petit poble de carrers empedrats des del qual es pot arribar al riu Brugent. 

Farena és un raconet de món ple de màgia, flora, pau, envoltada de camins i boscos on perdre’t i retrobar-te.

És carícia i inspiració pels sentits. Un reguitzell de detalls que enamoren la vista i l’ànima tant dels seus habitants com dels visitants. Els amants de la flora trobareu en els seus boscos un gran atractiu, no dubteu a perdre-us pels seus paisatges, quedareu sorpresos sigui quina sigui l'època de l'any en què hi aneu.

Farena, el poblet poc habitat del municipi de Mont-ral (a la comarca de l'Alt Camp), que regala i respira encant a cada racó, viu protegit pel magnífic perfil de les muntanyes de Prades i banyat pel riu Brugent. Un racó perfecte per gaudir del senderisme i de la muntanya. A més, la seva proximitat amb Montblanc i Valls permet gaudir plenament de la cultura i la tradició de la zona.

Actualment el poble es troba pràcticament deshabitat, especialment a l'hivern. A l'estiu, en canvi, es converteix en un poble plenament turístic, amb cases molt ben rehabilitades. El nucli urbà presenta el desnivell característic d'un poble de muntanya, amb pujades i baixades força notables, i no s'hi pot accedir amb cotxe, així que la desconnexió dels sorolls està assegurada.

Un cop siguem a Farena podem endinsar-nos pel bosc de la vall del riu Brugent fins arribar a un dels gorgs més espectaculars de l’Alt Camp. El curs fluvial forma diferents gorgues que s’obren pas entre les roques, i un d’aquests és el del Toll de l’Olla, on podreu fer una bona capbussada si necessiteu refrescar-vos.

Tot l'atractiu fa de Farena el lloc ideal per anar-hi sol, amb amics o en família. 

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí