Temàtica: 
Ubicació: 

L'Alzina centenària

L'alzina centenària d'Alcarràs és un arbre que creix solitari i imponent enmig d'un prat. És el símbol de la localitat, i figura també a l'escut municipal. Dóna el nom al lloc on es troba, el "Pla de l'Alzina", que abans es coneixia com la Partida del Coscollar.

El camí per arribar-hi està senyalitzat des de l'inici de la carretera de Vallmanya L-800 fins al mateix indret.

Els pantans

Alcarràs té un paisatge caracteritzat per zones humides i pantanoses. A la zona del “Pantà de l’Arròs o de la Clamor o del Pla de l’Àliga”, de gairebé 20 hectàrees, hi ha dues basses d’origen seminatural i un tram de la riera dels Reguers que les comunica, catalogades com a Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) i inclòs dins la Xarxa Natura 2000.

Pel que fa a la flora, hi domina el canyissar i la boga, tamarius, alguns pollancres i vegetació halòfila. Es tracta d'una bassa d'ús agrari amb l'aspecte d'aiguamoll natural. A més a més, actualment és una important zona de nidificació d’espècies animals com l’agró roig, el martinet menut, el rascló, el cames llargues, el cabussó emplomallat, la flotja, l’ànec collverd, la gallineta o l’arpella.

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí