Ubicació: 

L'Agrupació Sardanista de Cardedeu és una entitat que té com a objectiu promoure la sardana, la música per cobla, la dansa tradicional i totes les altres manifestacions de la cultura catalana.

Amb aquesta finalitat, l'Agrupació organitza regularment aplecs i ballades de sardanes, concerts i cursets per a diverses edats, edita revistes, discos i llibres, contribueix a l'estudi i divulgació de la cultura popular, i participa activament a les manifestacions festives del poble.

A Cardedeu l'activitat sardanista sempre ha estat molt viva i les primeres dades amb les que comptem es remunten a la Festa Major de 1891, amb tres dies de sardanes amb la Cobla Montgrins.

El 1933 s'organitzava el primer Aplec i així s'iniciava un moviment sardanista que ja no s'aturaria, conduït pel Casal del Foment de la Sardana, primer, pel Patronat d'Aplecs, després, per la germandat de la Santa Espina, més tard, i finalment per l'Agrupació Sardanista, creada l'any 1970.

Des de la primera audició organitzada per l'Agrupació aquell novembre de 1970, ja no hi hauria cap mes de l'any sense sardanes: les audicions se succeïen regularment als diferents barris del poble.

Ben aviat van començar els cursets de sardanes per a totes les edats i l'Agrupació va sostenir diverses colles sardanistes infantils, juvenils i adultes, que participaven en el campionat de colles de Catalunya.

Anant un pas més enllà, l'Agrupació de Cardedeu, va ser impulsora d'una escola de música per a cobla, de la “Big Band” de Cardedeu, en col·laboració amb diversos músics de la vila, així com del grup de danses “Aires del Montseny”.

Tota aquesta activitat històrica i viva, va anar essent recollida en forma de llibres d'història sardanista i enregistraments de sardanes dedicades a Cardedeu (4 LPs i 3 CDs).

Actualment l'Agrupació celebra anualment el seu aniversari a l'Aplec de Tardor i organitza cada febrer una important festa sardanista, el Febrer Musical, en la qual s'han anat homenatjant els millors compositors de Catalunya.

Especialment remarcable és l'arxiu de 14.000 partitures de sardanes, una col·lecció única i de particular valor.

Per tota aquesta intensa tasca de foment de la cultura sardanista, han estat otorgats a l'Agrupació de Cardedeu diversos premis i guardons: Premi SGAE,dos Premis d'Obra del Ballet Popular i el Premi de la Comissió d'Aplecs de les Comarques Barcelonines, en reconeixement als 50 anys d'aplecs.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí