Ubicació: 

Una vegada entrem al recinte del castell, estem damunt d’allò que va ser en temps de Jaume II la Vila Vella de Dénia, fundada al segle XIV, per a concentrar tota la població cristiana dintre l´albacar o segon recinte emmurallat del castell. Es tracta d'una vila de nova planta que per raons del terreny no compleix els paràmetres urbanístics de les viles de nova fundació dels segles XIII i XIV. Després de diverses reformes fou enderrocada el 1713, dins el context de les polítiques de reforma de les ciutats que portà a terme la nova administració borbònica, i que convertí el castell en la governació militar del municipi.

Si pugem pel camí de la Vila Vella trobarem el Baluard, edifici del segle XVIII, i les empremtes dels projectils de les diferents guerres que han assolat Dénia en els últims temps. Des del baluard a través d´una porta d’arc de ferradura passem a la part més alta del castell on trobem el Palau del Governador, antic palau del segle XIV reformat diverses vegades, l´última d’elles per part del marqués de Dénia per allotjar Felip III quan va estar a la ciutat. Actualment el Palau del Governador allotja el Museu Arqueològic, on podem veure gran part de les troballes arqueològiques fruit del treball dels arqueòlegs en els últims anys. Baixant pel camí de la Vila Vella podem veure la Torre del Consell, la qual va ser a partir de 1621 seu de l´ajuntament i, posteriorment, en el segle XX seu del primer museu arqueològic de la ciutat.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí