Ubicació: 

La nostra és una gastronomia d'ingredients típics mediterranis amb poques complicacions i d'arrels fonamentades en l'eterna llei de la necessitat . Així les coques de dacsa, bollos, farinetes i miques tenen el seu origen en les penúries de la postguerra. Com a localitat típicament valenciana abunden els plats arrossaires: com la paella, la cassola al forn o l' arròs , caldós amb fesols i naps.

 , , És la farina , un altre dels seus components bàsics. Són tradicionals , les coquetes de Sant Maties o les coques de tomaca i pebre de Sant Domènec.

 ,La utilització , de les espècies es fa palesa en l'elaboració de molts menjars ( safrà als arrossos, canyella als dolços i les pilotes..) però sobretot plantes aromàtiques autòctones com la pebrella, romer, timó etc.

 , Notòria és l'abundància dels vegetals, crus o cuits, i la utilització de l' excel.lent , oli d'oliva. La rebosteria llutxentina utilitza l'ametla en molts dolços nadalencs com els pastissets d'ametla, rosegons, cristines....D'altres dolços típics són les coques de llanda , la fabiola, el bescuit, els pastissets d'aiguardent i sagí i com no les mones de Pasqua. En qualsevol dels nostres forns poden donar bon compte de tots ells.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí