Ubicació: 

Espais ludicoculturals, cinemes a Sóller. ,

Els cinemes a Sóller formaren part d’una història social recordada avui dia per gran part dels ciutadans de la Vall que visqueren l’evolució del cinema com una finestra cap al món a més d’un espai lúdic on poder relacionar-se. Així tant vells, joves com infants, gaudiren dels cinemes sollerics fins a mitjans dels anys 90, data en què es va tancar el darrer cinema actiu del moment, l’Alcázar, avui gairebé a punt de desaparèixer definitivament. La destrucció d’aquests espais ha estat planificada i sistemàtica dins del teixit històric per ésser substituïts per nous productes urbans, en alguns casos, en altres deixats caure en la runa. El record de les relacions socials que es creaven entorn al fet d’anar al cine a Sóller, com es divertien i què sentien els joves d’aquella època o millor dit, el que els agradaria haver pogut fer, i no feren.

Esclatabutzes. El grup solleric Esclatabutzes es va crear l’any 1996 i des de llavors fa possible la celebració cada any de la Gran Nit del Foc de les festes de Sant Bartomeu a la Vall. Tots els components del grup son amateurs i amb la voluntat de tots es prepara la part d’escenografia i de pirotècnia durant gran part de l’estiu.

Centre Cultural "Can Dulce", Carrer de La Gran Via. Sóller. Palauet senyorial i d'estil modernista, reformat per acollir a l'Associació Cultural del mateix nom. El projecte s’inicià , l’any 1980, amb la finalitat d'apropar molt més la cultura popular.

Xeremiers de Sóller, Neix el 1 de Desembre del 2.001 amb la finalitat de realitzar tot tipus d´activitats culturals relacionades amb la música popular de les Illes i preferentment amb els instruments tradicionals del folklore mallorquí Xeremies, Flabiol i Tamborí. Actualment l´associació té una Banda formada per dotze instrumentistes ja formats, més una dotzena en període d´aprenentatge per tal d´entrar a formar part de la citada banda.

Aires Sollerics, Grup Folklòric, el grup es va crear l'any 1969 i el seu principal objectiu ha estat la divulgació del ball popular tradicional, respectant sempre els seus orígens i essent un dels majors defensors de l'escola boleristica del segle XVIII, sobretot a l'hora de transmetre a les noves generacions aquest llegat. Aires Sollerics és, també, el grup fundador de 'Sa Mostra', un festival folklòric que es ve realitzant a Sóller des de fa més de vint anys, i que, durant la segona quinzena de juliol arreplega i intercanvia experiències amb sis o set grups folklòrics d'arreu del món.

Estol de Tramuntana, fundada al Port de Sóller l'any 1981, l'agrupació Estol de Tramuntana ofereix un mostrari de la roba, costums, música i ball de la nostra terra. L’agrupació s’ha dedicat a la recuperació, conservació i promoció de tradicions, costums, balls, música, instruments, vestuari i llengua pròpia de l’illa de Mallorca.

Mestres Artesans de Sóller, grup d’artesans que disposen de la carta que entrega la Conselleria de Comerç i Indústria de “Mestre-Artesà”. Treball en fusta, torn, maquetes, brodats, agrupen a aquests artesans i artesanes en les distintes fires.

Banda Municipal de Música de Sóller, el centre compta actualment amb 205 alumnes, i imparteix un total de devuit assignatures, les quals es reparteixen entre vint-i-quatre professors. L'Escola ha participat en més de 200 actes culturals, la majoria dels quals a la nostra ciutat. Actualment, s'organitzen de 20 a 30 actuacions a l'any.

Joventuts Musicals de Sóller, és una organització internacional dedicada a posar la bona música a l'abast dels joves mitjançant el foment de l'educació en l'art del so i la seva pràctica, és un gran referent des de l'any 1939. Va ser creada, simultàniament, a Bèlgica i a França, i avui s'estén per un bon nombre de països. L'associació de JJMM de Sóller va ser fundada l'any 1960.

Arquers de Sóller, l'associació Esportiva Arquers de Sóller va ser fundada per un grup d'entusiastes del tir amb arc el 2 d'agost de l'any 2000, després d'uns quants anys de practicar aquest esport en unes condicions molt precàries i en un constant peregrinar per sales i terrenys cedits per institucions públiques i privades. Finalment, però, van aconseguir el seu objectiu, i avui en dia, Arquers de Sóller és un dels motors del tir amb arc a les illes.

Col·lectiu de Moros i Col·lectiu de Sant Ponç 1561

Ambdós col.lectius són els que es dediquen a organitzar el Firó de Sóller.

Cooperativa Agrícola de Sant Bartomeu de Sóller. La Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller, fundada el 22 d’abril de l’any 1899, ha evolucionat d’acord amb els temps per seguir mantenguent l’activitat agrícola i mantenir la imatge del vall de taronges i olivars. L’esforç de la Cooperativa de Sóller en torn a productes com l’oli de qualitat ha evolucionat cap a marques de garantía com la Denominación de Origen “Oli de Mallorca” i treballa’m activament per destacar “Taronges i llimones de Sóller” com a producte diferenciat al mercat.

Per s’Illeta, reserva marina. Aquesta propossta neix del Club Nàutic del Port de Sóller en la defensa de crear un àrea que compti amb un status de protecció legal que reguli la protecció de la pesca i de la fauna marina amb la intenció de mantenir un ecosistema marí saludable. La reserva aniria des de Ses Puntes a la Cova des Cavall, ses Cambres, s’Illeta i Na Mora.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí