FESTES D’ ARGENTONA

Divendres, 9 abril, 2021
Ubicació: 
Font: 
http://argentona.cat/document.php?id=618 http://argentona.cat/firaceramica
Text publicat per: 
Institut Pla Marcell

FESTA MAJOR SANT DOMINGO

Amb l'arribada de l'agost, Argentona gaudeix d'una intensa agenda d'activitats en honor al seu patró, Sant Domingo. La Festa Major ofereix un gran nombre d'activitats i propostes lúdiques i festives, esportives, que es combinen amb les de caire més litúrgic.

El 4 d'agost, festivitat de Sant Domingo, se celebra també la Festa del Càntir. La Festa Major compta amb una programació especialment adreçada al públic jove que s'impulsa des del col·lectiu Garrinada, i que ofereix un cicle d'espectacles i concerts, habitualment en horari de nit i matinada.

 

 

LA FIRA DE CERÀMICA ARGILLÀ ARGENTONA ES CELEBRA AL JULIOL

El Museu del Càntir organitza aquesta fira conjuntament amb l'Ajuntament d'Argentona i l'Associació de comerços i serveis Argentona es Mou, per tal de difondre i afavorir el manteniment de la terrissa tradicional i per promoure els nous valors de la ceràmica de creació. L'èxit de la fira ha estat espectacular des del seu inici l'any 1991, i és visitada per unes 50.000 persones que poden conèixer i adquirir la producció dels artesans del fang, els quals procedeixen dels centres terrissers més tradicionals de la Península i de l'Estranger. La Fira de ceràmica d'Argentona és actualment la fira de ceràmica més important del país, tant pel que fa a xifra i qualitat dels participants com pel nombre de públic assistent.

La fira es completa amb un seguit d'activitats culturals i educatives que fan de la seva visita una autèntica festa entorn de l'art del fang, com exposicions de ceràmica d'autors de reconegut prestigi internacional, demostracions en viu de terrissa tradicional, tallers de torn, taller de rakú, concerts amb instruments ceràmics, entre altres activitats relacionades amb el fang. Des de l'any 2005 s'ha instituït una Mostra de Cinema sobre Ceràmica.

Aquestes festes son perfectes per passar un bon rato i gaudir de la cultura d’Argentona!