Entorn de Beget

Dimecres, 27 novembre, 2013
Ubicació: 
Temàtica: 
Font: 
PAS

Beget està enclotat, voltat d’importants cims de muntanyes que van dels 400 als gairebé 1.600 m. Per tant, la fl ora és molt diversa en funció de l’altitud. Beget té la màxima pluviositat de la Garrotxa, corresponent a la primavera. La vegetació és densa, cobreix bona part del relleu i es tradueix en un , predomini d’alzinars, amb sotabosc de boixos i arbusts mediterranis. També són interessants les fagedes, a les obagues, i les rouredes. Els erms i les garrigues ocupen unes 1.400 ha i les zones de prats i pastures, prop de 2.000, sobretot a la zona de Rocabruna i al coll de Malrem.
Quant al nucli urbà, Beget és un petit poble de carrers costeruts o escalonats, amb paviment desigual de pedra, amb cases de gran tipisme i fonts urbanes.

Prop d’aquí
La ruta Beget-Rocabruna es pot fer seguint el GR-11 fi ns al molí de Sorolla i després agafant el PR 187. Una altra opció és pujar fins al coll de Malrem. En aquest segon cas és un recorregut per l’alta Garrotxa. La ruta que va del poble de Molló i es dirigeix vers Rocabruna, de 26 quilòmetres i amb una durada d’unes sis hores, permet conèixer la capçalera de la riera de Beget, fent la volta al pic Montfalgars. És un recorregut per la part més alta de la Garrotxa.
Les gorgues de Beget són tres grans basses al riu, als afores de Beget. Són ideals per passar un dia de bany.