El Parc de les Set Fonts

Dimecres, 23 agost, 2017
Font: 
Web Ajuntament / Blog d'en Ramon Solé / Web Consell Comarcal d'Osona
Text publicat per: 
PAS

El parc de les Set Fonts és sense cap mena de dubte un dels indrets més emblemàtics de Sant Julià. Es troba ubicat a la part més baixa del poble i fou inaugurat el 25 d’agost del 1933.

Fou obra de Miquel Pallàs, qui va dissenyar un parc amb estil propi amb la utilització d’elements naturals i de pedra molt ben conjuminats.

Pallàs fou alcalde del poble del 1934 fins a l'esclat de la Guerra Civil el 1936, com a representant de la Lliga Catalana. Com a mestre d’obres fou autodidacte. En les seves construccions deixà una empremta molt personal. Foren molts els edificis de Sant Julià en els que va intervenir. Va treballar en la galeria-panteó de la capella de Sant Ponç, en el vitrall del baptisteri de l’església parroquial del poble, en el Casal Núria i els seus excel•lents esgrafiats, va dissenyar Ca l’Anglada, Ca la Manyana, l’edifici de l’antic escorxador, Can Pallàs, etc.

El orígens del parc poden remuntar-se al 1723. Era una zona on les dones del pobles rentaven la roba en dos safareigs. Al costat de les fonts hi passa el torrent de Sant Julià, que va ser soterrat el 1964 i actualment discorre per sota el parc.

Aquest parc, és un lloc ombrívol, amb zona de pícnic, parc infantil, bar – restaurant i també disposa d’un punt d’informació de l’espai natural Guillaries -Savassona amb una exposició destinada als usos de l’aigua.

Per arribar-hi només cal seguir les indicacions des del centre de Sant Julià.