Ubicació: 

La festa del ball de gitanes se celebra el diumenge de carnaval. És una festa popular, molt antiga, i molt arrelada al poble. Les músiques són composicions de músics celonins i les coreografies són genuïnes de Sant Celoni. Tothom hi és convidat. Actualment hi participa: una comparsa amb el Cavaller de Cavalls, el Vell i la Vella, una colla de diablots i dues de balladors: el Ferro (unes vuitanta parelles entre catorze i seixanta anys) ,i el Filferro (unes seixanta , parelles entre set i tretze anys).

 ,

La festa comença a les onze del matí amb un cercavila pel poble. Es fan diferents parades perquè la gent convida a menjar i a beure als participants i a canvi se’ls dedica alguna peça de ball. A les dotze s’arriba a la plaça on s’han instal·lat grades i cadires. Fa l’entrada el Capità de Cavalls, per demanar permís per ocupar la plaça, seguit dels diablots que entremig de traca i petards fan algun gag crític dels darrers esdeveniments. Després tocarà al Vell i la Vella, que faran un parlament satíric amb tot el que ha passat al poble i una mica més enllà. Finalment fan l’entrada totes les colles de balladors: primer serà el Filferro, que oferirà un passeig i una polca, i després, el Ferro, amb el seu repertori de polques, valsos, jotes...

 ,

La festa té capvuitada, que se celebra amb la gent de Sant Esteve i Llinars i que organitzen de manera rotativa , les tres colles.

 ,

 ,

Text redactat per: Enriqueta Amadó , , , , Any: 2008

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí