Ubicació: 

Dianium Dansa és un grup de danses que naix a Dénia a finals del any 1988, com a fruit de les activitat desenvolupades a la Casa de la Cultura de Dénia, a partir de l'any 1994 es constitueix com a grup de danses i comença una nova etapa.

Tenen com a objetius primordial la recuperció dels nostres balls tradicionals amb tot el que comporta (indumentària, música, costums, llengua, ...) especialment pel que fa al segle XVIII.

L'any 1994 Dianium Dansa com a fruit de la tasca que s'imposà incia la recuperció de les danses del Corpus, de les que hi ha constància que a Dénia ja es celebraren en el segle XVII, i com a principal i més representativa està el ball de la MOMA, (ballada molt popular a la ciutat de Valéncia), que representa la lluita entre la virtut i els set pecats capitals. Any rere any han anat augmentant el nombre de balladors participants i incorporant noves danses processionals com a cabuts o nanos, de pastorets, de teixidores de cavallets o panderos.....

Actualmen formen el grup mes de 60 persones entre xiquets, jovenets i adults.

El grup realitza anualment nombroses actuacions a la ciutat de Dénia i la Marina Alta així com de la resta de comarques valencianes. Ha participat en festes populars, trobades, aplecs, i intercanvis tant en el País Valencià com a la resta del estat i en mostres de cultura europea havent esta en Alemanya, Cerdanya, Dinamarca, França, Itàlia i Suïssa.

En les actuacions s'acompanya principalment de la rondalla de Dénia "Vent pols i pua", i de la dolçaina i tabalet en els balls de carrer o plaça.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí