Ubicació: 

Una vegada arribem a Dénia, ens situem a la Plaça de la Constitució o de l´Ajuntament, punt central de la ciutat on trobem l´actual edifici del consistori, el qual fou construït a primeries del segle XVII: es tracta d´un edifici de planta rectangular, de tres altures, sent la baixa porticada, amb un porxe format per sis arcs de mig punt. A la part dreta de la plaça trobem l´església de Nostra Senyora de l´Assumpció, la qual va ser construïda l´any 1756. Aquesta església és un clar exemple de l´arquitectura religiosa valenciana de primeries del segle XVIII, d´estil barroc, té una planta de creu llatina i nau central.

En direcció oest trobem el carrer Loreto o de les Monges, dit així pel convent de les agustines que hi ha. A prop d´ací, al carrer Cavallers, podem veure el Museu Etnològic, lloc on disfrutar d´un paseig per la Dénia del segle XIX. El convent de monges agustines dedicat a Nostra Senyora del Loreto i a la Santíssima Sang (patrona de la ciutat), és un lloc de clausura, per eixa raó no es pot visitar, però si es possible admirar la seva església d´estil barroc, encara que reformada al segle XX.

Un cop vist el convent agafem el carrer San Francesc i ens situem a la porta del castell: es tracta d’una porta d’origen àrab, formada per tres arcs de ferradura construïts en pedra.

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí