Ubicació: 

Festes:

Dia 8 de setembre se celebra la festa patronal de la Mare de Déu de la Salut o dels Missatges. Moltes de les feines del camp, com segar, batre, collir figues... eren a punt d'acabar-se i era el moment de començar un nou any agrícola. Dies abans, sobre el portal Major de l´esglèsia s´havia hisat la "bandera que fa fideus", que indicava el començament de la festa, i la gent exclamava:

¡Ai ja ve la Mare de Déu
i noltros volem ballar
i també volem menjar
un tassonet d´igua amb neu! 

Altres dues festes importants són Sant Antoni amb les beneïdes i torrades i l´Encontre del Bon Jesús del diumenge de Pasqua. Les dues festes estan relacionades amb el porc i el xot, respectivament, dos components bàsics en la gastronomia del poble.

Fires i mercats:

El mercat setmanal es fa en divendres, amb parades de productes del camp i marxandos a la plaça des Pou. Abans de la seva obertura el mercat es feia a la plaça de Dalt.

Des de fa uns anys, el darrer diumenge de setembre té lloc "el baratillo des Pla", amb gran participació local i forana. Els carrers més cèntrics de la població s´omplen de parades del més variats articles, a més de demostracions d´artesania i productes locals.

També desde l'any 2005 es celebren durant els divendres del mes d'agost (del 10 al 24) 4 fires nocturnes dedicades als oficis tradicionals, a on podem aprendre o recordar com feien les coses els nostres padrins. Cada divendres hi trovarem una temàtica diferent.

 

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en la Secció de Caminades

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca.

 

Fes-te soci/a del Camí

Entre tots i totes mantenim viu el Cami!

 

Fes-te amic del Camí

Estigues informat de totes les activitats.

 

Esteu aquí