L'associació D'amics Solidaris amb el Poble Sahrauí (ADSAPS) es una Associació sense ànim de lucre.
Treballen en el projecte Vacances en Pau que es dedica a portar nens dels campaments de refugiats de Tindouf a passar els mesos de juliol i agost amb famílies d'acollida.
Els nens es beneficien d'aquest projecte durant quatre anys, dels 7-8 anys fins als 12.
La majoria de les famílies acollidores ja fa quatre anys que acullen el mateix nen, i com que els nens ja han superat els 12 anys, llavors els tocaria acollir un nou infant, motiu pel qual moltes famílies no seguiran amb el projecte.
Durant els tres primers anys de vida de l'associació, es van acollir 24 infants cada estiu, però aquestes darreres vacances només s'han acollit 17 nens ja que era el cinquè any i també s'ha notat la crisi. No obstant això, s'hi han sumat sis noves famílies, però es vol tornar a acollir-ne 24 infants.
Per participar en el projecte, l'Adsaps fa una entrevista a les famílies sol·licitants per assegurar-se que els infants estaran bé.
La família acollidora no cal que sigui parella.
Alguns infants parlen castellà, no obstant ve un monitor sahrauí per fer d'interlocutor amb els nens.
Durant els dos mesos d'estiu que passen els infants a Andorra, els primers dies són visitats pel metge de capçalera, se’ls fa anàlisis de sang i se’ls vacuna. Els control mèdics són sufragats pel Govern i els vols i les activitats conjuntes estant subvencionat pels comuns.
Acollir un infant no suposo cap sacrifici econòmic perquè tot esta cobert, a banda del menjar i la roba.
Els nens venen anèmics i quan marxen pesen entre 6 i 8 kilos mes, i marxen amb regals i diners per la seva família.
Una família sahrauí pot viure entre 4 i 5 mesos amb 100 €.
Per totes les famílies que estiguin interessades en el projecte, per adquirir qualsevol informació no dubteu en posar-vos en contacte amb l'Adsaps.
Telf. , (00376)367473

Text: Carme Bardina

Participa

Pots ajudar de moltes maneres a fer créixer El Camí, un projecte col·laboratiu que té la seva raó de ser en la participació de la gent del territori. Tant si només vols rebre informació de les nostres activitats com si vols prendre part activa en la construcció d’El Camí sortint a marcar el traçat pel teu municipi, trobaràs la manera d’implicar-te que més s’adeqüi a les teves preferències. Entre tots fem El Camí!
 

Registra't

Dóna a conèixer el teu municipi publicant un article a la Camipèdia.

 

Participa en Grup de Caminants

Participa en organitzar una caminada a l'any a la teva comarca i a repassar-ne les marques.

 

Fes-te soci / padrí del camí

Ajuda'ns a fer El Camí!

 

Fes-te amic del camí

Estigues informat de totes les novetats.